Logo Printen Logo RSS logo facebook

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

Door de besparingen van de overheid zitten onze subsidies in dalende lijn. Uw financiële steun, hoe beperkt ook, helpt Amazone verder.

Amazone fungeert al twintig jaar als kruispunt gendergelijkheid in België, tussen de vrouwenbeweging, de overheid en de academische wereld. Het Documentatiecentrum Genderbeleid verzamelt en ontsluit de beleidsdocumenten van deze drie groepen stakeholders. Amazone stimuleert ook synergieën tussen al deze actoren en bevordert hiermee het proces naar meer gendergelijkheid. Tegelijk is Amazone het kloppende hart van de vrouwenbeweging. De vzw runt de kantoren van een twintigtal vrouwenorganisaties die in het Amazonehuis zijn gehuisvest en biedt logistieke ondersteuning via professionele congresinfrastructuur en een stijlvol slowfood restaurant. Voor al die missies ontvangt Amazone structurele subsidies van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). Sinds kort is Amazone ook de Belgische partner van het European Institute of Gender Equality (EIGE).

Amazone vindt het belangrijk om haar sociale missie binnen de eigen muren zelf consequent toe te passen. De Amazonegebouwen worden duurzaam beheerd. Als gecertificeerde ecodynamische onderneming ontving de vzw het Tweesterrenlabel van het Brusselse Gewest. Sinds eind 2013 opereert Amazone ook als plaatselijk initiatief voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid (PIOW). Hiervoor werken we samen met drie OCMW’s (Sint-Joost, Ukkel en Grimbergen). In dit kader stoomt Amazone vandaag zes Artikel 60 medewerkers klaar voor hun herintrede op de arbeidsmarkt.

Het team van Amazone dankt u alvast van harte voor uw steun!

Concreet

U kunt Amazone op verschillende manieren steunen:

-  Doe een gift

U kunt een gift overmaken via een overschrijving op het rekeningnummer van Amazone vzw.
*IBAN: BE17 0012 8047 9721
*BIC: GEBABEBB
*Bank: BNP Paribas Fortis
*Mededeling: “Ik steun Amazone_Naam_Datum_732000"
Gelieve ook uw e-mail- en postadres op te sturen naar E.Huygens@amazone.be.

-  Word lid van Amazone

Wilt U onze organisatie ondersteunen en lid worden van Amazone? Dat kan zeer gemakkelijk! Raadpleeg "Word lid van Amazone en ondersteun onze activiteiten".

-  Via een duo-legaat

Als het feminisme u nauw aan het hart ligt, kunt u Amazone ook via een duo-legaat ondersteunen door onze vzw op te nemen in uw testament.

De techniek van het duo-legaat kan ook fiscaal interessant zijn als hoge successierechten moeten worden betaald. Via het duo-legaat laat de erflater een deel van zijn bezittingen na aan zijn erfgenamen en een ander deel aan een goed doel. Het wetboek van Successierechten bepaalt dat men een persoon als erfgenaam kan aanstellen zonder dat deze successierechten dient te betalen, op voorwaarde dat een ander persoon of vereniging de successierechten voor rekening neemt.

Erfenisrechten zijn progressief opgebouwd: hoe groter het nagelaten vermogen, hoe hoger het tarief. Daarnaast speelt ook de verwantschap een rol. Directe erfgenamen betalen minder erfenisrechten. Neven en nichten, vrienden en vriendinnen betalen het meest. Dat kan verholpen worden door een deel van het vermogen aan een goed doel na te laten, dat de successierechten van een neef, of vriendin betaalt. Dat is de essentie van het duo-legaat.

Meer informatie

Meer informatie over de voordelen van een duo-legaat vindt u hier of bij een notaris.

Mocht u overwegen onze vzw als begunstigde in uw testament op te nemen, kunt u Amazone als volgt identificeren: Amazone vzw Middaglijnstraat 10 1210 Sint-Joost-ten-Node Ondernemingsnummer Amazone: 0455.555.451

Voor meer informatie kunt u terecht bij Marleen Teugels, directrice van Amazone op nummer 02 229 38 00.