Logo Printen Logo RSS logo facebook

Kalender gelijke kansen v/m

U wil op de hoogte blijven en participeren aan wat er leeft en beweegt in de vrouwenbeweging? U wil zich informeren over de activiteiten van andere gelijke kansenactoren? Dan kan u terecht in deze agenda: colloquia, congressen, evenementen, tentoonstellingen, ... op het terrein van gelijke kansen v/m: wij lijsten ze op voor u!

Van 9 januari 10:00 tot 30 maart 12:30scheidingsteken Van Astarte tot Madonna- Amarant Gent
Van Astarte tot Madonna- Amarant Gent Van Astarte tot Madonna De cultus van de moedergodin Astarte In de monotheïstische profetische godsdiensten werd de vrouw in het religieuze (...)
De Cirk : Zebrastraat 34 9000 Gent

Van 17 januari 14:00 tot 28 maart 16:30scheidingsteken Van Astarte tot Madonna: Amarant Berchem
Van Astarte tot Madonna: Amarant Berchem Van Astarte tot Madonna De cultus van de moedergodin Astarte In de monotheïstische profetische godsdiensten werd de vrouw in het religieuze (...)
Zaal Stanislas : Grote Steenweg 75 2600 Berchem

Van 8 maart tot 14 meischeidingsteken Expositie "Eleven Women Facing War"
Expositie "Eleven Women Facing War" Van 8 maart tot 14 mei 2017 is in het Parlamentarium een nieuwe expositie te bezichtigen over vrouwen en oorlog. Eleven Women Facing War bestaat (...)
Parlamentarium : Wiertzstraat 60, 1000 Brussel

Lezing: Iman Lechkar: 'Moeten moslimvrouwen gered worden?' De Marokkaanse sociologe Fatima Mernissi (19402015) was de grote inspirator voor de ontwikkeling van het feminisme in de moslimwereld. Haar werk (...)
Gemeenschapscentrum De Markten vzw : Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Ending Gender-Based Violence in Europe Implementing Strategies for Protection and Prevention This timely International Symposium will analyse the existing challenges in shaping a truly comprehensive strategy for tackling gender-based (...)
Thon Hotel Brussels City Centre : Avenue du Boulevard 17, 1210 Brussels

Op de borrel bij... Jolan Standaert, over genderdiversiteit Klinisch psycholoog Jolan Standaert gaat dieper in op genderdiversiteit en seksuele diversiteit. We weten al langer dat mannen ook gevoelig (...)
Oud Gemeentehuis : Vaartstraat 29, 2490 Balen

Vrijdag 31 maart 10:00-11:00scheidingsteken Zumba voor vrouwen
Zumba voor vrouwen Tijd voor muziek! Kom samen bewegen op vrijdagochtend.Voor iedereen die wil sporten en plezier beleven, toegankelijk voor alle leeftijden en (...)
Gemeenschapscentrum De Kriekelaar vzw : Gallaitstraat 86, 1030 Schaarbeek

Vrijdag 31 maart 19:00-21:30scheidingsteken De Vrouwenlente - De Vrouw & de Islam
De Vrouwenlente - De Vrouw & de Islam Het feminisme en de Islam onverzoenbaar? Khadija en Omar denken daar anders over! In het Westen overheerst het idee dat de hoofddoek en de Islam (...)
Gemeenschapshuis Pierron : Henegouwenkaai 69, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Schoon genoeg: beeldvorming van vrouwen in de media door Prof Michielsen Professor em.Magda Michielsens (1944) is doctor in de Moraalwetenschap (Universiteit Gent, 1973). Zij is gespecialiseerd in Vrouwen en Filosofie (...)
Kasteel van Huizingen : Torleylaan 100, 1652 HUIZINGEN

Boom Toudo; Assepoester op zijn Afrikaans Boom Toudou is een Afrikaanse versie van het bekende westerse sprookje Assepoester. Een meisje dat haar moeder en grootmoe- der verloren heeft, (...)
De Centrale : Kraankindersstraat 2, 9000 Gent

0 | 10 | 20