Logo Printen Logo RSS logo facebook

Kalender gelijke kansen v/m

U wil op de hoogte blijven en participeren aan wat er leeft en beweegt in de vrouwenbeweging? U wil zich informeren over de activiteiten van andere gelijke kansenactoren? Dan kan u terecht in deze agenda: colloquia, congressen, evenementen, tentoonstellingen, ... op het terrein van gelijke kansen v/m: wij lijsten ze op voor u!

Van 6 maart 12:00 tot 26 maartscheidingsteken Expo: "This is a Woman’s World"
Expo: "This is a Woman's World" In het kader van de Internationale Vrouwendag organiseert de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) in Brussel de fototentoonstelling « This is a (...)
Halles de Saint-Géry : 1 Place Saint-Géry, 1000 Région de Bruxelles-Capitale

Dinsdag 6 maart 18:30-21:00scheidingsteken Art’mazone: vernissage expo Beweging(en)
Art'mazone: vernissage expo Beweging(en) Op 6 maart opent de ASBL Amazone zijn deuren voor de vernissage van de nieuwe Art’Amazone tentoonstelling. OVER ART’MAZONE Vrouwen maken vandaag (...)
VZW Amazone : Middaglijnstraat, 10, 1210, Sint-Josse

Middag van de Raad: "Intimidatie in de openbare ruimte in het Brussels Hoofdstedelijke Gewest " SAVE THE DATE De Brusselse Raad voor de Gelijkheid tussen Vrouwen en Mannen nodigt u uit aan zijn eerste "Middag van de Raad". Deze eerste (...)
Amazone vzw : Middaglijnstraat 10 - 1210 Sint-Joost

Wanneer : woensdag 7 maart 2018 Waar : Stadhuis, Grote Markt, Lier Parkeergelegenheid : publieke parkings: Gasthuisvest, Grote Markt of KTA (...)

Weet u hoe het feminisme in België is ontstaan? Welke dames de voortrekkers waren in de 19de en 20ste eeuw? Welke veranderingen zij teweeg hebben gebracht door de jaren heen? Monika Triest, gewezen professor Vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam, onderzoekster en schrijfster, heeft de vele verhalen en feiten verzameld in dit nieuwe boek dat haar blik weergeeft op de geschiedenis van het feminisme in België.

Voormalig minister van Emancipatiezaken en minister van Staat Miet Smet zal het welkomstwoord uitspreken. Marc Van de Looverbosch zal het panelgesprek met Petra De Sutter, Zohra Othman en Monika Triest in goede banen leiden. Het solidariteitskoor ’Weerbots’ uit Waasmunster zorgt voor de muzikale omkadering.

De voorstelling wordt afgesloten met een feestelijke receptie, aangeboden door de Lierse Zontaleden.

Stadhuis : Grote Markt, Lier

Donderdag 8 maart 10:00-22:00scheidingsteken Ons lichaam is van ons!
Ons lichaam is van ons! Voor het Internationale Vrouwendag - 8 maart 2018 KOM en ... BEWEEG, MAAK IETS, EIGENHANDIG, LAAT U HOREN, MAAK ER EEN WROUWENZAAK VAN, EN EET (...)
Het Huis van Vrouw : Rue Josaphat 253, 1030 Schaerbeek

Nee tegen het geweld van soberheid, vrouwen en jongeren in de strijd! Deze bijeenkomst zal plaatvinden op het Europakruispunt voor het Centraal Station in Brussel. We stellen jullie voor om deel te nemen aan twee (...)
Station Brussel-Centraal : Carrefour de l'Europe, 2, 1000 Région de Bruxelles-Capitale

Donderdag 8 maart 15:00-18:00scheidingsteken Universiteit Gent Women’s Strike 2018
Universiteit Gent Women's Strike 2018 "Net als vorig jaar plannen we op de Internationale Vrouwendag van 8 maart, in solidariteit met de internationale vrouwenbeweging, een Women’s (...)
: Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent, België

Zaterdag 10 maart 09:30-18:00scheidingsteken Conferentie: Moedige vrouwen, hoopvolle toekomst
> Programma een boeiende conferentie met meerdere buitenlandse gasten, uit Afghanistan, Colombia, Syrië, Irak, Zimbabwe, Iran, Israël-Palestina, (...)

Onder de noemer Moedige vrouwen, hoopvolle toekomst, organiseert Moeders voor Vrede in samenwerking met de Stad Ieper en de Vrouwenraad ook in 2018 een conferentie in Ieper.

Ieper : Neermarkt 9 8900 Ieper

Woensdag 21 maart 18:06-19:06scheidingsteken ROSA conferentie - From MeToo to FightBack
Op 31 maart, een jaar na de lancering: FROM #METOO TO #FIGHTBACK Op 8 maart zullen lokale acties en betogingen de nood aan een strijdbare (...)
Pianofabriek : 35 rue du Fort à Saint-Gilles (Bruxelles)

Zaterdag 24 maart 14:00-17:30scheidingsteken Nationale manifestatie tegen racisme
Nationale manifestatie tegen racisme Middenveldorganisaties, bewegingen en burgers verenigen zich naar aanleiding van 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. (...)
Station Brussel-Noord : Vooruitgangstraat 76, 1030 Région de Bruxelles-Capitale

0 | 10 | 20