Logo Printen Logo RSS logo facebook

Kalender gelijke kansen v/m

U wil op de hoogte blijven en participeren aan wat er leeft en beweegt in de vrouwenbeweging? U wil zich informeren over de activiteiten van andere gelijke kansenactoren? Dan kan u terecht in deze agenda: colloquia, congressen, evenementen, tentoonstellingen, ... op het terrein van gelijke kansen v/m: wij lijsten ze op voor u!

Connect Lunch met Darya Safai (Iraans-Belgische vrouwenrechtenactiviste) Darya Safai (Teheran, 7 april 1975) is een Iraans-Belgische vrouwenrechtenactiviste. Ze was laatstejaarsstudent tandheelkunde aan de (...)

Lunch met Darya Safai, vrouwenactiviste

Zinnerstraat 1 : 1000 Brussel

Boekvoorstelling: Vrouw aan de piano van Veerle Janssens Enkele jaren geleden begon Veerle Janssens, na een pauze van zo’n 25 jaar, opnieuw pianoles te volgen. De focus lag daarbij van meet af aan op (...)
Ma-Go Antwerpen, Academie voor Woord, Beeld en DAns : Mechelsesteenweg 125 2018 Antwerpen

Zondag 25 februari 14:00-18:00scheidingsteken WATS: ontdek de wetenschapper in jezelf!
WATS - Women Award in Technology and Science is een campagne van Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie. De hele dag (...)

Een namiddag op ontdekking naar carrièremogelijkheden in de wetenschap en technologie

Sint-Gorikshallen : Sint-Goriksplein 1, 1000 Brussel

Dinsdag 27 februari 13:00-16:00scheidingsteken Kick-off van het Men Engage Netwerk Vlaanderen
We merken dat de maatschappij, nog meer dan we graag zouden geloven, beheerst wordt door dominante stereotype beelden m.b.t. mannelijkheid en (...)

De Beweging tegen Geweld - vzw Zijn nodigt u graag uit voor de Kick-off van het Men Engage Netwerk Vlaanderen.

BIP in Brussel : Koningsstraat 2-4 in 1.000 Brussel

Donderdag 1 maart 18:00-22:00scheidingsteken Kick-off Vrouwenlente: Message to my mother
Kick-off Vrouwenlente: Message to my mother De Vrouwenlente, dat is een jaarlijks festival van een maand lang waar vrouwen uit Brussel en daarbuiten zich engageren voor meer ontmoetings- en (...)
De Vaartkapoen : Schoolstraat 76, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Donderdag 1 maart 22:30-23:30scheidingsteken Genderless - Maryame Kamal Hedayat
Houdt dominante (beeld)cultuur het vastgeroeste denken over gender in stand? Hoe worden patronen van genderongelijkheid gehonoreerd en benadrukt? (...)

Maryam K. Hedayat onderzoekt in haar multimediale voorstelling Genderless, de nood aan een nieuwe definitie van gender. Genderless zoekt antwoorden op de vraag of én hoe we functioneren vanuit overgeleverde concepten, verhalen en clichés om man- vrouwrollen te identificeren.

Cultuurcentrum Berchem : Driekoningenstraat 126 2600 Berchem

Stad Brussel: Week van de vrouw 2018 Van 5 tot en met 11 maart 2018 organiseert de Stad Brussel de Week van de vrouw. Zoals elk jaar zet de Stad Brussel de vrouwen centraal ter (...)
Verschillende plaatsen in Brussel

Week van de vrouw Brussel 2018: Namiddagconferentie over de specifieke situatie van vrouwen met een handicap Onze vzw Persephone plaveit sinds 1995 de weg van stereotypen naar volwaardig burgerschap, specifiek voor vrouwen met een handicap. Aanvankelijk (...)
Stadhuis Brussel : Grote Markt 1, militiezaal

Van 6 maart 12:00 tot 26 maartscheidingsteken Expo: "This is a Woman’s World"
Expo: "This is a Woman's World" In het kader van de Internationale Vrouwendag organiseert de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) in Brussel de fototentoonstelling « This is a (...)
Halles de Saint-Géry : 1 Place Saint-Géry, 1000 Région de Bruxelles-Capitale

Dinsdag 6 maart 18:30-21:00scheidingsteken Art’mazone: vernissage expo Beweging(en)
Art'mazone: vernissage expo Beweging(en) Op 6 maart opent de ASBL Amazone zijn deuren voor de vernissage van de nieuwe Art’Amazone tentoonstelling. OVER ART’MAZONE Vrouwen maken vandaag (...)
VZW Amazone : Middaglijnstraat, 10, 1210, Sint-Josse

0 | 10