Logo Printen Logo RSS logo facebook

Kalender gelijke kansen v/m

U wil op de hoogte blijven en participeren aan wat er leeft en beweegt in de vrouwenbeweging? U wil zich informeren over de activiteiten van andere gelijke kansenactoren? Dan kan u terecht in deze agenda: colloquia, congressen, evenementen, tentoonstellingen, ... op het terrein van gelijke kansen v/m: wij lijsten ze op voor u!

Donderdag 1 maart 18:00-22:00scheidingsteken Kick-off Vrouwenlente: Message to my mother
Kick-off Vrouwenlente: Message to my mother De Vrouwenlente, dat is een jaarlijks festival van een maand lang waar vrouwen uit Brussel en daarbuiten zich engageren voor meer ontmoetings- en (...)
De Vaartkapoen : Schoolstraat 76, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Donderdag 1 maart 22:30-23:30scheidingsteken Genderless - Maryame Kamal Hedayat
Houdt dominante (beeld)cultuur het vastgeroeste denken over gender in stand? Hoe worden patronen van genderongelijkheid gehonoreerd en benadrukt? (...)

Maryam K. Hedayat onderzoekt in haar multimediale voorstelling Genderless, de nood aan een nieuwe definitie van gender. Genderless zoekt antwoorden op de vraag of én hoe we functioneren vanuit overgeleverde concepten, verhalen en clichés om man- vrouwrollen te identificeren.

Cultuurcentrum Berchem : Driekoningenstraat 126 2600 Berchem

Stad Brussel: Week van de vrouw 2018 Van 5 tot en met 11 maart 2018 organiseert de Stad Brussel de Week van de vrouw. Zoals elk jaar zet de Stad Brussel de vrouwen centraal ter (...)
Verschillende plaatsen in Brussel

Week van de vrouw Brussel 2018: Namiddagconferentie over de specifieke situatie van vrouwen met een handicap Onze vzw Persephone plaveit sinds 1995 de weg van stereotypen naar volwaardig burgerschap, specifiek voor vrouwen met een handicap. Aanvankelijk (...)
Stadhuis Brussel : Grote Markt 1, militiezaal

Van 6 maart 12:00 tot 26 maartscheidingsteken Expo: "This is a Woman’s World"
Expo: "This is a Woman's World" In het kader van de Internationale Vrouwendag organiseert de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) in Brussel de fototentoonstelling « This is a (...)
Halles de Saint-Géry : 1 Place Saint-Géry, 1000 Région de Bruxelles-Capitale

Dinsdag 6 maart 18:30-21:00scheidingsteken Art’mazone: vernissage expo Beweging(en)
Art'mazone: vernissage expo Beweging(en) Op 6 maart opent de ASBL Amazone zijn deuren voor de vernissage van de nieuwe Art’Amazone tentoonstelling. OVER ART’MAZONE Vrouwen maken vandaag (...)
VZW Amazone : Middaglijnstraat, 10, 1210, Sint-Josse

Middag van de Raad: "Intimidatie in de openbare ruimte in het Brussels Hoofdstedelijke Gewest " Intimidatie in de publieke ruimte in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Intimidatie in de publieke ruimte in het Brussels Hoofdstedelijk (...)
Amazone vzw : Middaglijnstraat 10 - 1210 Sint-Joost

Wanneer : woensdag 7 maart 2018 Waar : Stadhuis, Grote Markt, Lier Parkeergelegenheid : publieke parkings: Gasthuisvest, Grote Markt of KTA (...)

Weet u hoe het feminisme in België is ontstaan? Welke dames de voortrekkers waren in de 19de en 20ste eeuw? Welke veranderingen zij teweeg hebben gebracht door de jaren heen? Monika Triest, gewezen professor Vrouwenstudies aan de Universiteit van Amsterdam, onderzoekster en schrijfster, heeft de vele verhalen en feiten verzameld in dit nieuwe boek dat haar blik weergeeft op de geschiedenis van het feminisme in België.

Voormalig minister van Emancipatiezaken en minister van Staat Miet Smet zal het welkomstwoord uitspreken. Marc Van de Looverbosch zal het panelgesprek met Petra De Sutter, Zohra Othman en Monika Triest in goede banen leiden. Het solidariteitskoor ’Weerbots’ uit Waasmunster zorgt voor de muzikale omkadering.

De voorstelling wordt afgesloten met een feestelijke receptie, aangeboden door de Lierse Zontaleden.

Stadhuis : Grote Markt, Lier

Donderdag 8 maart 10:00-22:00scheidingsteken Ons lichaam is van ons!
Ons lichaam is van ons! Voor het Internationale Vrouwendag - 8 maart 2018 KOM en ... BEWEEG, MAAK IETS, EIGENHANDIG, LAAT U HOREN, MAAK ER EEN WROUWENZAAK VAN, EN EET (...)
Het Huis van Vrouw : Rue Josaphat 253, 1030 Schaerbeek

Nee tegen het geweld van soberheid, vrouwen en jongeren in de strijd! Deze bijeenkomst zal plaatvinden op het Europakruispunt voor het Centraal Station in Brussel. We stellen jullie voor om deel te nemen aan twee (...)
Station Brussel-Centraal : Carrefour de l'Europe, 2, 1000 Région de Bruxelles-Capitale

0 | 10