Logo Printen Logo RSS logo facebook

Opleidingen

7-9 september: Vrouw en Maatschappij organiseert: politieke stage voor jonge vrouwen

CD&V-Werkgroep Vrouw & Maatschappij organiseert een "politieke stage voor jonge vrouwen met Vlaamse en/of multiculturele roots", van 7 tot 9 september 2015.

Waarom?
Politiek trekt nog steeds meer mannen dan vrouwen aan. Heb jij zin om de politiek kleuriger te maken en zelf ook eens buiten de lijntjes te kleuren? Wil je even van binnenuit kijken hoe het draait in de politiek om je eigen mening erover te vormen? Wil je zelf wat sterker op je benen staan als er over politiek gesproken wordt? Breng jijzelf kleur in de politiek? Dan is dit iets voor jou!

We bieden je:
Uniek bezoek achter de schermen van een parlement met een politica als gids. Zo leer je concreet de werking van de Belgisch, Brussels en Vlaamse instellingen kennen. Getuigenissen van politica’s over hun eerste stappen in de politiek. Misschien krijg je zo de politieke microbe wel helemaal te pakken. Debatten over gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Samen met een coach dagen we je uit om je eigen mening te vormen én te vertolken.

Voor wie?
Voor alle jonge vrouwen tussen 18 en 40 jaar met Vlaamse en/of andere culturele roots. Lid zijn van CD&V of Vrouw & Maatschappij is geen vereiste.

Kostprijs?
GRATIS. Vervoerskosten kunnen voor studenten, werklozen,... terugbetaald worden.

Wanneer?
Van maandag 7 september tot en met woensdag 9 september. Het programma start elke dag om 9u en duurt tot ongeveer 17u. Er is geen overnachtingsmogelijkheid.

Voor meer info en om je in te schrijven mail naar vrouw@cdenv.be

Meer informatie in deze bijlage.