Logo Printen Logo RSS logo facebook

Amazone gaat #veggie

Lid van EVA vzw

Het Restaurant Amazone is lid geworden van EVA vzw en wil zich zo engageren om vegetarisch eten te promoten. Op het menu van ons restaurant vind je nu niet alleen verfijnde en huisgemaakte gerechten, geïnspireerd op de principes van de duurzame Slow Food keuken, maar ook vegetarische gerechten met een maximum aan smakelijke seizoensgroente en -fruit uit eigen tuin.

EVA vzw staat voor Ethisch Vegetarisch Alternatief en is een organisatie die wil informeren over alles wat met lekker en vegetarisch eten te maken heeft. In 2009 lanceerde EVA de Donderdag Veggiedag-campagne, die mensen aanmoedigt vis en vlees voor een dag links te laten liggen en voor een smakelijk vegetarisch alternatief te kiezen. Op die manier helpen we niet alleen het milieu, de dieren en de medemens, ook onze eigen gezondheid vaart er wel bij. De ideale manier dus om iets aan onze ecologische voetafdruk te doen en tegelijkertijd ook gezond te eten.

Als lid van EVA voorziet het Restaurant Amazone in vegetarische opties naast de traditionele vlees- en visgerechten. Verder wordt op donderdag steevast een vegetarische dagschotel aangeboden. En dat allemaal tegen democratische prijzen. Bovendien helpen we EVA met onze steun om nog meer consumenten, bedrijven en overheden te bereiken en het aanbod van vegetarische producten en restaurants in België te vergroten.

Verdere info

De menukaart met verschillende vegetarische gerechten vind je op onze website, net zoals verdere informatie over het Restaurant Amazone.

Naast de à la carte biedt het restaurant ook dagschotels aan, met op donderdag een vegetarisch alternatief. Een wekelijkse update hiervan is terug te vinden op onze Facebook-pagina.

Ook interesse om lid worden van EVA? Meer informatie vind je op evavzw.be.

Het Restaurant Amazone is gelegen in de Middaglijnstraat 10 in Sint-Joost-ten-Node en is open van maandag tot vrijdag tussen 12u en 14u.


Participatieve culinaire workshops

Op zoek naar een uniek concept voor een teambuildingsessie, een verjaardagsfeestje of een andere groepsactiviteit? Amazone verwelkomt u in haar keuken en restaurant voor een nooit eerder geproefde culinaire ervaring. Onze gloednieuwe formule voor duurzame kookworkshops wakkert uw zintuigen aan en voert uw gezelschap mee naar de wereld van de duurzame keuken, verrijkt met kruidige aroma’s en pure smaken. Onder het toeziend oog van culinaire experts leert u nieuwe recepten en experimenteert u met verse kruiden en seizoensgroenten.

PARTICIPATIEVE WORKSHOP DUURZAAM KOKEN

  • Reservatie: via events@amazone.be - 02 229 38 93
  • Dag: Woensdag- of vrijdagavond vanaf 18u30 (2 weken op voorhand reserveren | volgens beschikbaarheid van onze culinaire experts)
  • Prijs: € 600: vast bedrag tot 8 personen | € 85 per persoon extra vanaf 10 personen(dranken inbegrepen) _
    Verleg uw grenzen en prikkel uw smaakpapillen

Word mailboxbewoner bij Amazone

Word mailboxbewoner bij Amazone

Kalender

«  Augustus 2017 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3