Female symbols and urban space

Female symbols and urban space

De (stedelijke) openbare ruimte behoort evenzeer toe aan vrouwen als aan mannen. Maar voelen vrouwen er zich eveneens in thuis?

Via het project “Urban space and female symbols: de meerwaarde van een vrouwelijke symbolische aanwezigheid in de openbare ruimte”, dat financiële steun geniet van equal.brussels, onderzocht Amazone deze vraag met onder meer een tentoonstelling in het Amazonehuis.

Beeldende kunstenaars en theatermakers werden via een oproep uitgenodigd om het toe-eigenen door vrouwen van de stedelijke (reële en virtuele) openbare ruimte op een artistieke manier vorm te geven.

Curatoren Els De Vos (Universiteit Antwerpen en Hermès Roland (Université Libre de Bruxelles) selecteerden de werken van dertien kunstenaars/ collectieven en duidden vier laureaten aan. Zij leidden de tentoonstelling ook in.

Nemen deel: Marie Bertrand (2de laureate), Manon Deschacht (3de laureate), M.R. Ecke, Céleste Gandolphe en Elise Indovino, Clyde Lepage (1ste laureate), Emma Johnson, het collectief moi–>lesautres<–arts, Luz Daniela Legrain, ODC Ensemble (laurate hors catégorie), Ohlolos (Léa Lebru en Manon Tagand), Angela Rosa, Negin Sadeghi, Antoinette Smars,

Meer informatie in deze brochure.

Praktische informatie

De tentoonstelling loopt van 17 september 2020 tot 28 januari 2021 in het Amazonehuis, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel. Toegankelijk (ook met rolstoel) tijdens kantooruren.

Nocturnes op de laatste donderdag van de maand (indien te combineren met Corona-maatregelen). Finissage voorzien op donderdag 28 januari 2021.