Mobilisatie tegen geweld tegen vrouwen

STOP aux violences faites aux femmes !

Op 25 november, de Internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen, betuigen we opnieuw onze solidariteit met alle vrouwen en eisen we een massaal en globaal engagement van de overheid om haar rol in de uitroeiing van geweld tegen vrouwen echt te vervullen. Geweld tegen vrouwen is een collectieve verantwoordelijkheid van de hele samenleving!

  • Sluit je ook aan bij de oproep tot mobilisatie van 2018 tegen geweld tegen vrouwen:
    Onderteken online onze oproep tot mobilisatie. Verspreid hem en spreek erover
  • Neem deel aan dePaarse Handen Campagne op sociale netwerken. Met de hashtags #stopgeweldtegenvrouwen, #25november en #mirabalbelgium kun je een foto delen waarop je een paarsgeschilderde hand opsteekt. Je kunt daarvoor verf, make-up, stiften of wat dan ook gebruiken !). Deel vervolgens je foto op Facebook, Twitter, Instagram, … Hoe meer posts, hoe beter !
  • Doe mee aan de nationale feministische betoging tegen geweld tegen vrouwen op 25 november 2018 in Brussel.

En vooral, waar je ook bent, engageer je om het machismo-geweld dagelijks aan te klagen en te bestrijden!
Bijvoorbeeld:

  • door het banale seksisme om je heen niet langer te tolereren (opmerkingen, “grappen”, discriminatie, …);
  • door je kinderen op een niet-seksistische manier op te voeden;
  • door je als slachtoffer niet langer schuldig te voelen en je gerechtvaardigd te voelen in het verdedigen van je rechten;
  • door als getuige tussenbeide te komen om slachtoffers te ondersteunen in overeenstemming met hun wensen;
  • door met een vereniging of gewoon met vrienden een publieke activiteit te organiseren om het machismo-geweld in uw buurt, op het werk, op school, op culturele en sportieve activiteiten, in winkels, bij openbare diensten aan te klagen en te bestrijden … (Enkele ideeën: een samenkomst met kaarsen als eerbetoon aan vermoorde vrouwen omdat ze vrouw zijn; samenkomen op symbolische plaatsen die geweld tegen vrouwen in stand houden; discussies of activiteiten op markten; een collectief vertrek naar de betoging van 25/11 in Brussel, …)

door de beleidsverantwoordelijken van uw gemeente op te roepen om op hun niveau te handelen en de maatregelen ter preventie, ter bescherming van slachtoffers en ter vervolging van daders waarin het Verdrag van Istanboel – dat op alle niveaus verplicht van toepassing is- voorziet, in praktijk te brengen,…

Praktische informatie

Wanneer ? Zondag 25 november van 14u tot 17u
Waar ? Poelaertplaats