AMAZONE viert haar 25ste verjaardag !

Dit jaar viert Amazone vzw haar 25ste verjaardag!

Ter gelegenheid van haar 25ste verjaardag wil Amazone jonge vrouwen van vandaag in de kijker zetten. Jonge vrouwen, die er in slagen door hun engagement en hun talent de maatschappij en de mentaliteit te veranderen en op verschillende vlakken actief zijn: niet alleen in het feminisme, maar in alle maatschappelijke sectoren.

Het is ook het moment om 25 jaar feministische strijd te vieren en te herdenken, om in dialoog te treden met feministes van de nieuwe generatie en om het hedendaagse feminisme in al zijn verschijningsvormen onder de loep te nemen.

Over de gehele wereld doen jonge vrouwen een nieuwe wind waaien en luiden zij een betere wereld in. Hun namen zijn Alexandria Ocasio-Cortez, Greta Thunberg, Zainab Fasiki, Dr. Priscilla Kolibea Mante of Megan Rapinoe. Het zijn politici, activistes, kunstenaresses, wetenschapsters en sportvrouwen.

Maar welke jonge vrouwen drukken er vandaag de dag in België hun stempel? Wie zijn de nieuwe feministes van bij ons die meetimmeren aan een meer egalitaire toekomst?

Ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan kennen wij een onderscheiding toe aan vijf vrouwen uit deze nieuwe generatie. We zullen vijf jonge vrouwen in de schijnwerper zetten die zich op op welke manier dan ook inzetten voor een betere situatie van vrouwen vandaag en in de toekomst.

Amazone doet een oproep naar u om deze Amazones van morgen te nomineren. Want zij verdienen het om zichtbaar te zijn en om meer bekendheid te krijgen.

Het aantal suggesties dat u kan doen, is onbeperkt.

 

Wie kan u nomineren?

  • meisjes en vrouwen tussen 15 en 40 jaar (elke persoon die zich identificeert en herkent als een vrouw en niet-binaire personen).
  • verenigingen (feitelijke verenigingen of vzw’s), groeperingen, burgerinitiatieven… die recentelijk zijn opgericht en die aandacht hebben voor de plaats van vrouwen in de samenleving

Waar actief?

Actief op alle domeinen: activisme, politiek, wetenschap, kunst en cultuur, sport, media…

Hoe de oproep beantwoorden?

Stuur uw suggesties/nominaties voor 30 juni 2020 per e-mail naar amazone25@amazone.be

Met vermelding van:

  • de naam van de persoon of de vereniging/groepering/het burgerinitiatief dat u wenst te nomineren…
  • leeftijd / datum van oprichting
  • motivatie van uw voorstel in max. 25 lijnen
  • indien mogelijk met toevoeging van een CV of een persknipsel

Deadline?

30 juni 2020

Selectieprocedure?

Een multidisciplinaire en pluralistische jury zal begin juli 5 keuzes maken uit de nominaties

Te winnen?

De 5 keuzes van de jury worden bekend gemaakt tijdens ons jubileumevent op 26 september 2020, in aanwezigheid van Miet Smet en Isabelle Durant, meters van Amazone en oprichtsters van het Fonds “Vriendinnen van Amazone”

En er staan andere verrassingen op stapel

We kijken er naar uit om van u te horen!

Meer informatie nodig? 

Contacteer amazone25@amazone.be