More

May be an image of text that says 'QUEERING( CONFÉRENCE )BRUSSELS DE L'IMPORTANCE POUR LES PERSONNES QUEERS D'AVOIR ACCÈS À DES ESPACES QUI LES REPRÉSENTENT. QUELS ENJEUX? QUELS IMPACTS? (FR) 18:30 4 NOV. 20:30'

Adres : Halles Saint-Géry – Sint-Goriksplein 1, 1000 Brussel

Datum : vrijdag 4 november

Uur : 18u30 – 20u30

🔎  Tot 21 november nodigt L’architecture qui dégenre asbl in samenwerking met Halles Saint-Géry u uit om Queering Brussels te ontdekken, een tentoonstelling die een kritiek en een mogelijke toekomst van de stad Brussel voorstelt door middel van queer vraagstukken. Naast de tentoonstelling stellen we een reeks aanvullende evenementen voor om meer te weten te komen over kwesties die architectuur, openbare ruimte en queer met elkaar verbinden.
► 18:30-20:30 | Conferentie| Het is belangrijk dat queer mensen toegang hebben tot ruimtes die hen vertegenwoordigen. Wat zijn de problemen? Wat zijn de gevolgen?
❗️ Inschrijven is verplicht en kan via de volgende link: https://www.matrimonydays.be/fr/programme/ ❗️
Op 4 november komen we opnieuw bijeen met een tweede panel: “Het belang voor queer people om toegang te hebben tot ruimtes die hen vertegenwoordigen. Wat zijn de problemen? Welke gevolgen?”. Om deze vraag te beantwoorden hebben drie specialisten en curatoren van queer spaces: Ophélie Mac, van de antiracistische vereniging van en voor geracialiseerde LGBTQIA-gemeenschappen Fatsabbats, Vir van de queer space Naast Monique en Nour die de Mothers & Daughters Bar bezetten in het kader van het HE/HER/THEIRSTORY-project. De discussie zal worden geleid door Agie Akano Galicy, onderzoeker aan de UCLouvain.
__________________________________
Avec le soutien de | Met de steun van | With the support of: Halles Saint-Géry, Ville de Bruxelles, Equal.brussels, Urban.brussels