Feminisme en architectuur, een ontaarding van geschiedenis en ruimte.
Deze conferentie, onder leiding van architecte en onderzoekster Apolline Vranken (ULB), zal zich toespitsen op twee complementaire thema’s: enerzijds genderstudies als instrument om een nieuw inclusief verhaal over architectuur te schrijven, en anderzijds de feministische bijdragen van architectuurtheoretici en praktijkmensen om onze gendergebonden ruimtelijke structuren te deconstrueren en een egalitaire stad op te bouwen. Het doel is een beter inzicht te krijgen in zowel de historische als de hedendaagse vraagstukken in verband met genderstudies en architectuur.
L’architecture qui dégenre is een platform dat de realistische utopie van feministische architecturen toont. L’architecture qui dégenre bevraagt de dominante orde en gevestigde regels en stelt nieuwe oplossingen voor. Gelijkheid en optimisme binnen onze muren, in onze huizen, onze straten, onze steden.
Doors 18:30
Start 19:30
3€
+ Soe(u)p(e) + Snacks 100% Vegan > 22:00
LEZING IN HET FRANS
CONFERENCE EN FRANCAIS
___
RUE DE MANCHESTERSTRAAT 13-15, MOLENBEEK
WWW.RECYCLART.BE
WWW.ARCHITECTUREQUIDEGENRE.BE
___
Voor dit evenement moeten we u vragen uw Covid Safe Ticket te tonen en uw beste masker te dragen. Wij rekenen op ieders verantwoordelijkheid in deze gezondheidscontext. Respecteer alstublieft de maatregelen.