More

21-04-22 09:30 - 12:30

INLEIDING IN KRUISPUNTDENKEN // KRUISPUNTDENKEN IN DE PRAKTIJK

In 2014 ontwikkelde ella vzw de Gids ‘Kruispuntdenken in de Praktijk’, om organisaties op weg te helpen naar een werking die zo inclusief mogelijk is en rekening houdt met het feit dat mensen vaak getroffen worden door meerdere, op elkaar inwerkende, uitsluitingsgronden (etniciteit, geslacht, klasse, gezondheid, etc.). In deze vorming gaan we in op wat het betekent om aan kruispuntdenken te doen. Wat vraagt het van de organisatie (structuur, cultuur, personeelsbeleid, communicatie, financiën) en welke effecten kan je verwachten?

Doelgroep

Bestuurders en medewerkers van (middenveld)organisaties, verenigingen, lokale besturen, openbare instellingen en (kleine) ondernemingen. Medewerkers diversiteit & gelijke kansen.

Doelstelling

Vertrouwd geraken met het kruispuntdenken en in staat zijn de theoretische principes te vertalen naar concrete organisatiepraktijken (personeelsbeleid, communicatie, etc.)

Leermethode

Na een korte inleiding in de principes van het kruispuntdenken, behandelen we de verschillende organisatiedomeinen (organisatiestructuur en –cultuur, personeelsbeleid, diversiteitsbeleid, communicatie, financiën) en de impact van een kruispuntwerking hierop. Deelnemers brengen ook concrete cases aan uit hun werkpraktijk, die als oefeningen gebruikt worden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Programma

 • [Als de vorming fysiek doorgaat duurt die 1 volledige dag of twee dagdelen (indien de inleiding apart wordt gegeven van het deel ‘Kruispuntdenken in de praktijk’). We starten om 9:30 (onthaal vanaf 9:00) en eindigen om 12:30 (indien halve dag) of 16u00 (indien volledige dag).]
 • Als we niet fysiek mogen of kunnen lesgeven, geven we de vorming online en splitsen we de vorming sowieso in twee aparte, kortere, vormingen:
  1) INLEIDING IN KRUISPUNTDENKEN: een theoretische inleiding (met mogelijkheid tot indienen van vragen/cases vooraf over de eigen organisatie)
  2) KRUISPUNTDENKEN IN DE PRAKTIJK: op basis van het theoretische kader wordt concreet gekeken hoe deze principes in een organisatie vorm kunnen krijgen. Om de interactiviteit te verhogen, beperken we deze online vorming tot kleine groepjes.

Wanneer

 • Deze vorming geven we een aantal keer per jaar als open aanbod, maar ook op aanvraag van organisaties  (lesgevers Sarah Scheepers (ellavzw) / Fatma Arikoglu (ellavzw)).
 • De eerstvolgende editie van deze vorming wordt fysiek georganiseerd, op 21 april 2022 in Brussel (Amazonegebouw, Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel)
  We geven dan het eerste deel: Inleiding in kruispuntdenken: van 9:30-12:30.

Waar

 • Bij ella vzw (in het Amazonegebouw in Brussel, Middaglijnstraat 10) of in jouw organisatie
 • Indien online: via Zoom

Prijs

 • 1 dagdeel: € 75 per persoon, documentatie en koffie/thee inbegrepen (indien bij ella vzw)
 • Volledige dag: € 130 per persoon, documentatie, drank en broodjeslunch inbegrepen (indien bij ella vzw)
 • € 35 per persoon voor de online vorming (2,5u)
 • In uw organisatie: individueel bespreekbaar

Inschrijven of een vorming op maat van uw organisatie aanvragen:

 • Stuur een mail naar ella.info@amazone.be Uw inschrijving is pas definitief nadat u van ons een bevestiging & factuur hebt ontvangen.