More

Starts in 1 Minute

05-10-22 to 21-11-22

More Dates

  • 05-10-22
  • 06-10-22
  • 07-10-22
  • 08-10-22
  • 09-10-22
  • 10-10-22
  • 11-10-22
  • 12-10-22
  • 13-10-22
  • 14-10-22

L’architecture qui dégenre is verheugd haar allereerste tentoonstelling voor te stellen: Queering Brussels. Queering Brussels, een initiatief van curator en architect Camille Kervella, vindt plaats van 10 september tot 21 november 2022 in de Sint-Gorikshallen.

🔎 Wat is Queering Brussel? Een tentoonstelling die een kritiek en een mogelijke toekomst van de stad Brussel door queer prisma’s naar voren brengt. De tentoonstelling presenteert verschillende queer architectuurprojecten en biedt een aanvullend programma met rondleidingen door de stad en lezingen over de thema’s gender, de stad en LGBTQIA+ kwesties.

🏳️‍🌈 Queering Brussels is op een intersectionele manier gedacht door architectuur, stedenbouw, gender en queer/LGBTQIA+ dimensies te articuleren. Dit project toont het belang aan van gender- en seksuele geaardheidservaringen in het ontwerp en de conceptualisering van de ruimte.

Op het programma staan verschillende queer architectuurprojecten die gedurende de hele tentoonstelling te ontdekken zijn:
► Camille Valette en Alexis Le Gallo
Hun project Sex, Cruising & Body building dat erotiek in het architecturale veld belicht.
► Victor Abraham Lacô die zijn onderzoek richt op erotiek, activisme en seksualiteit.
► Clément Bailly Grosset, experimenteerlustig en begaan met het vermengen van verschillende kunstvormen.
► Léa Brami, een architecte die een geëngageerde praktijk ontwikkelt waarin zij vragen stelt over lichamen, zelfconstructies en de kennis die wij ontwikkelen om ons te verzetten tegen onderdrukking.
__

📍  Vernissage Queering Brussels & lancering van de Matrimonium Dagen op 22 september om 19u – Halles Saint-Géry

📍  Bijbehorende activiteiten: nog aan te kondigen

__
Camille Kervella – Commissaire de l’exposition Queering Brussels
Camille Kervella est architecte au sein de L’architecture qui dégenre asbl. Diplômée en 2020 à l’UCL avec son mémoire Sex in the city, elle s’intéresse aux questions fondamentales féministes et queers (LGBTQIA+) dans les sociétés édifiées. Son travail de fin d’étude s’inscrit dans un questionnement des normes et des systèmes d’oppression qui existent en architecture, notamment à travers un prisme de vision queer. Queering Brussels s’inscrit dans la continuité de ce mémoire.
Le Roy Cleeremans – Concept & design
Maïlys Gangloff – Scénographie