More

10-09-22 to 21-11-22

May be an illustration of text

L’architecture qui dégenre is verheugd haar allereerste tentoonstelling voor te stellen: Queering Brussels. Queering Brussels, een initiatief van curator en architect Camille Kervella, vindt plaats van 10 september tot 21 november 2022 in de Sint-Gorikshallen.

🔎  Wat is Queering Brussel? Een tentoonstelling die een kritiek en een mogelijke toekomst van de stad Brussel door queer vraagstukken naar voren brengt. De tentoonstelling presenteert verschillende queer architectuurprojecten en biedt een aanvullend programma met rondleidingen door de stad en lezingen over de thema’s gender, de stad en LGBTQIA+ kwesties.

🏳️‍🌈  Queering Brussels wordt op een intersectionele manier benaderd door architectuur, urbanisme, gender en queer/LGBTQIA+ dimensies te articuleren. Dit project toont het belang aan van genderspecifieke ervaringen en seksuele oriëntaties bij het ontwerp en de conceptualisering van de ruimte.

Op het programma staan verschillende queer architectuurprojecten die gedurende de hele tentoonstelling te ontdekken zijn:
► Camille Valette en Alexis Le Gallo : Hun project Sex, Cruising & Body building dat erotiek in het architecturale veld belicht.
► Victor Abraham Lacô : richt zijn onderzoek op erotiek, activisme en seksualiteit.
► Clément Bailly Grosset: experimenteert met het vermengen van verschillende kunstvormen.
► Léa Brami:  een architecte die een geëngageerde praktijk ontwikkelt waarin zij vragen stelt over lichamen, zelfconstructies en de kennis die wij ontwikkelen om ons te verzetten tegen onderdrukking.
__

📍  Vernissage Queering Brussels & lancering van de Matrimonium Dagen op 22 september om 19u – Halles Saint-Géry

📍  Bijbehorende activiteiten: nog aan te kondigen