Inspiratiedag 25 08 2022

Welkom in de RoSa-bibliotheek op donderdag 25 augustus 2022 voor een inspiratiedag rond genderbewustzijn in het onderwijs. Omdat het evenement kadert binnen een driejarig Erasmus+ project, Fair Play at Schools, gaan alle talks en presentaties door in het Engels. Niet alleen RoSa zal een presentatie geven, maar ook drie Europese partnerorganisaties. De ideale gelegenheid dus om te netwerken en good practices uit te wisselen met uiteenlopende en internationale spelers in het onderwijs!

Het Erasmus+ project Fair Play at Schools wil het genderbewustzijn in het onderwijs versterken om gelijke kansen te bevorderen en ongelijkheid tegen te gaan. Dat beoogt het project in eerste instantie te verwezenlijken door leer- en leefomgevingen op school inclusiever te maken en leerkrachten niet alleen inzicht maar ook hands-on tips, tricks en methodieken aan te bieden om genderbewust aan de slag te gaan. Zo zijn alle kinderen vrij om nieuwe talenten te ontdekken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen in een veilige en aanmoedigende omgeving, zonder de druk van beperkende genderstereotypen. Gedurende drie jaar werkten drie van onze Europese partnerorganisaties samen rond deze doelstellingen: KUN Centre for Equality and Diversity (Noorwegen), Estonian Women’s Associations Roundtable (Estland) en Gender Information Centre NORA (Tsjechië). RoSa is verheugd om hen op donderdag 25 augustus te mogen ontvangen in haar bibliotheek in hartje Brussel, of ook wel, hartje Europa. Deze inspiratiedag brengt tal van actoren uit het Europese onderwijslandschap tesamen en vormt dan ook de ideale gelijkheden om te netwerken, nieuwe partners te leren kennen en good practices uit te wisselen.

Iedereen is van harte welkom en deelname aan de studiedag is volledig gratis. Registratie is wel vereist, want de plaatsen zijn beperkt. We vragen dan ook om het ons te laten weten als je na registratie toch niet aanwezig kan zijn. Zo kunnen we je plekje nog aan iemand anders beloven.

Waar: in de RoSa-bliotheek, Zennestraat 40, 1000 Brussel
Wanneer: donderdag 25 augustus 2022, van 15u tot 19u