Op 22 april 2022 organiseert Sophia, het Belgisch netwerk voor genderstudies, een uitwisselingsdag rond seksueel grensoverschrijdend gedrag in het hoger onderwijs.
Nieuws over seksueel grensoverschrijdend gedrag zorgt momenteel voor veel opschudding in het Belgische hoger onderwijslandschap. Bij Sophia willen we op een verbindende wijze bijdragen aan het aanpakken van deze problematiek door het delen van goede praktijken te faciliteren over de grenzen van de hoger onderwijsinstellingen en taalgrenzen heen.
Op de aankomende ontmoetingsdag willen we medewerkers van Nederlands- en Franstalige hogescholen en universiteiten samenbrengen. Het programma zoekt tevens de balans op tussen kennisdeling en uitwisseling. Eerst wordt er tijdens parallelle Nederlandse en Franse discussiegroepen gefocust op het delen van concrete goede praktijken van op het terrein. Hierna koppelen we terug naar de besproken thema’s in een afsluitend panelgesprek met diverse experten.
Het uurschema van de namiddag ziet eruit als volgt:
14u: Aanvang en welkomstwoord van Sophia’s co-voorzitters
14u15: Inleidende presentatie
15u: Parallelle discussiegroepen m.b.t. goede praktijken
16u: Korte koffiepauze
16u15: Afsluitend panelgesprek
17u30: Einde
Werk je aan een hogeschool of universiteit en houdt het thema van seksueel grensoverschrijdend gedrag jou en/of je collega’s bezig? Werk je in een andere professionele context maar ben je veel bezig met de kwestie van seksueel grensoverschrijdend gedrag en onderwijs?
Schrijf je dan zeker in voor deze ontmoetingsdag via dit inschrijvingsformulier: https://forms.gle/iFvXK2Mg3eyXhjP57 !
Meer info over de sprekers volgt binnenkort.