#vraiscorps

#echtelijven

voor een andere vertegenwoordiging van vrouwen in de media

Uit enquêtes blijkt dat 15% van de 18-24-jarige vrouwen ervan uitgaat dat modellen in het echt er hetzelfde uit zien als in modemagazines, ook al wordt er uitgebreid gefotoshopt. Meer dan twee derde van de vrouwen (69%) en meisjes (65%) wijt een laag zelfbeeld aan de druk van reclame en media om aan een onrealistisch schoonheidsideaal te moeten beantwoorden.Modellen wegen vandaag maar liefst 23% minder dan de gemiddelde vrouw, terwijl dat in de jaren ’90 maar 8% minder was.

D

aarom lanceert Amazone vzw op vraag van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets de Echte Lijven/Vrais Corps campagne. Een campagne die reclamemakers, fotografen, ontwerpers en journalisten wil overtuigen om realistische lichamen en echte mensen in hun publicaties te tonen.

Amazone roept iedereen op om massaal naar de #echtelijven Facebookpagina te surfen en foto’s van echte lijven in te sturen zonder bewerkingen, contouring, photoshop of vertekenende filters, onder de hashtag #echtelijven en #vraiscorps.