🔎 Université des Femmes en Amazone organiseren in samenwerking met Paye ta Truelle (een project dat strijdt voor gelijkheid en diversiteit in de archeologie), de tentoonstelling Archeo-Seksisme in het Amazonehuis van 20/01/2022 tot 21/04/2022.

SAVE THE DATE: op 20/01 vindt de vernissage plaats (het volledige programma hieronder).

🤝  De tentoonstelling Archéo-Seksisme, medegeorganiseerd door het project Paye ta Truelle en de vereniging Archéo-Éthique, met de steun van het Agence Wallonne du Patrimoine, is een reizende tentoonstelling van geïllustreerde getuigenissen over discriminatie in de archeologie, voornamelijk seksisme maar ook racisme, homofobie en transfobie.

🏺 Rondleidingen vinden plaats op 22/03 en 21/04 (het aantal plaatsen is beperkt, inschrijving is verplicht per e-mail met vermelding van de gekozen datum)

📖 Er wordt gratis een catalogus ter beschikking gesteld van de bezoek.st.ers van de tentoonstelling in het Frans, het Nederlands en het Engels.

OPENINGSPROGRAMMA OP 20/01/22

► 17:30: Welkom
► 17:45 – 18:15: Inleiding en presentatie van de tentoonstelling door Laura Mary, archeologe en oprichtster van Paye ta Truelle
► 18.15 – 18.45: Vraagstukken van seksisme in archeologische interpretaties en presentatie van de publicatie « Archéologie du genre. Construction sociale des identités et culture matérielle » (In vertaling: Archeologie van gender : sociale constructie van identiteiten en materiële cultuur”), door Isabelle Algrain, archeologe en lid van het collectief Paye ta truelle
► 18:45 – 19:00: Sessie vragen en antwoord
► 19:00 – 20:30: Vernissage en drankje

➡ Covid Safe Ticket vereist voor de vernissage
➡ De presentaties worden in het Frans gehouden
➡ Gratis
➡ Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijving verplicht.