Vernissage expo Vrijheden

Overal staan vrijheden ter discussie. Vrijheid om te immigreren, vrijheid om te aborteren, vrijheid om te demonstreren. Sommige belemmeringen komen van buiten af maar ook interne oorzaken zorgen ervoor dat wij ons onvrij voelen. Wat betekent vrij zijn in 2019? Wat berooft ons van onze vrijheden? Onze vier vrouwelijke kunstenaars, Aurélie Bay, Elisa La Gala, Ine Lammers, Sofhie Mavroudis, hebben allemaal rond dit thema gewerkt. Het traditionele drieluik “Vrijheid, gelijkheid, broederschap” vervangen wij, voor de duur van deze tentoonstelling, graag door “Vrijheid, Kunst, Vrouwen”.

Vernissage bij Amazone op 19 februari van 18u tot 21u. Een tentoonstelling in samenwerking met de CFFB. Gratis toegang.

Expo van 19 februari tot en met 14 mei.

Curator : Camille Wernaers

Wat is Art’mazone?

Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in tentoonstellingen en in musea. Art’mazone vestigt de aandacht op de positie van vrouwen in de kunst, hun vertegenwoordiging, hun evolutie en hun toekomst. Vrouwelijke artiesten blijven te vaak in de schaduw van hun mannelijke collega’s staan. Het project wil daarom de spotlight op hen richten en hun creativiteit stimuleren.

Art’mazone is het artistieke project van Amazone, een vzw die opkomt voor gendergelijkheid en wordt gefinancierd door het Fonds Vriendinnen van Amazone.