Vernissage: “RoSa feminist fragment posters”

Voor de Brusselse Week van de Rechten van de Vrouw, die dit jaar focust op de objectivering van vrouwen, slaan RoSa vzw, kenniscentrum voor gender en feminisme, en het feministische collectief Just for the Record de handen in elkaar. Zij ontworpen een serie posters op basis van en geïnspireerd door het diverse materiaal in de bibliotheek van RoSa vzw. Gangbare denkpatronen worden in vraag gesteld en de veelzijdigheid van de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen komt aan bod. De affiches zijn tot eind maart te bezichtigen in de RoSa-bibliotheek.

Je bent van harte welkom op de vernissage om samen met ons het glas te heffen op dit bijzondere project. De affiches kan je van dichtbij bekijken en het gebruikte bronmateriaal mag je verkennen. Neem zeker ook je eigen affiche mee naar huis!

Over RoSa vzw

RoSa vzw bevordert als kenniscentrum het genderbewustzijn in Vlaanderen. Hierdoor draagt de organisatie bij aan een gunstig klimaat om de feitelijke ongelijkheid tussen vrouwen en mannen in de samenleving weg te werken. RoSa doet dit door te documenteren, te informeren en te sensibiliseren.

Praktijk

Waar?
Zennestraat 40, 1000 Bruxelles

Gratis

Met steun
Egalité des chances – Gelijke Kansen – BXL