More

16-11-22 18:30 - 20:00

Thumbnail Close Reading

 

Kom op woensdag 16 november naar de RoSa-bib en neem deel aan onze boekbespreking over Man Enough: undefining my masculinity van Justin Baldoni!

Het boek

Welke ideeën leven er rond mannelijkheid? En hoe bepalen deze ideeën ons (zelf)beeld, relaties en ambities? In het boek ‘Man Enough: undefining my masculinity’ vertelt de Amerikaanse acteur en regisseur Justin Baldoni over zijn persoonlijke strijd met maatschappelijk dominante normen over mannelijkheid. Vanuit zijn persoonlijke verhaal, bespreekt hij hoe zijn worstelingen met kwetsbaarheid, vriendschappen, vaderschap en pornografiegebruik gelinkt zijn aan een aangeleerde drang om zijn mannelijkheid aan de buitenwereld te bewijzen.

Close reading

In deze close reading bespreken we samen een aantal paragrafen uit Justin Baldoni’s boek. Welke inzichten geeft de auteur ons mee? Gelden de maatschappelijke normen waar hij als man aan wordt verwacht te voldoen ook voor mannen in België? Hoe herdefinieert of ondefinieert dit onze beelden over mannelijkheid en vrouwelijkheid? En welke oplossingen rijkt Baldoni aan om hier persoonlijk mee aan de slag te gaan?

Thema’s die aan bod zullen komen: vriendschap, lichaamsbeeld, seksualiteit, ouderschap.

Meenemen of op voorhand lezen van het boek is niet nodig om deel te nemen: er worden gericht paragrafen geselecteerd en collectief gelezen en besproken.

Over de auteur:

Justin Baldoni is acteur, regisseur, podcastmaker en auteur. Baldoni’s Ted Talk “Why I’m done being man enough” en “The Man Enough podcast” vormden de basis van het boek “Man Enough: undefining my masculinity”.

Over de begeleiders:

  • Myriam Halimi (zij/haar): vormingsmedewerker bij RoSa vzw – kenniscentrum voor gender en feminisme, en kernlid van MoveMen – een initiatief van RoSa vzw en vzw Zijn dat jongens en mannen engageert binnen de strijd voor gendergelijkheid en geweldpreventie.
  • Michiel van der Padt (hij/hem): Oprichter van De Feministische Man, een Instagramaccount dat verkent op welke manier mannen kunnen bijdragen aan meer gendergelijkheid en Liminal, een Brusselse organisatie die via praatgroepen, leesgroepen en workshops mensen uitdaagt om patriarchale invloeden in hun leven te herkennen en deconstrueren.

Deelnemen: Iedereen is welkom op deze close reading, ongeacht biologisch geslacht of gender identiteit. Schrijf je hier in!

Adres: RoSa bibliotheek, Zennestraat 40, 1000 Brussel

Datum: woensdag 16 november 2022