More

10-11-22 14:00 - 17:00

 

Adres : Amazonehuis, Middaglijnstraat 10, 1210 Sint-Joost-ten-Node

Datum : Donderdag 10 november

ZOOM evenement

Seminarie Université Des Femmes 

Geïnspireerd door de gevolgen van gezondheidsbeperkingen voor vrouwen en gelijkheid, richt de SIEF zich dit jaar op het thema “Opgesloten zitten, loskomen”. Het stelt de verschillende vormen van opsluiting in al hun vormen (psychologisch, economisch, gevangenis, familie, huiselijk en meer) ter discussie.

Programma:

Vrijwillige opsluiting of onderwerping aan het klooster: een historisch overzicht van vrouwenopsluiting en religieuze instellingen.
– Vrijwillige of geleden opsluiting? Een blik op de geschiedenis van de nonnen van de Middeleeuwen tot vandaag, Élisabeth LUSSET, onderzoekster aan de CNRS-LAMOP Universiteit Paris 1 Panthéon-Sorbonne

– Tussen de muren.

Sylvie DUVAL, docente aan de universiteit van Clermont Auvergne, gespecialiseerd in de geschiedenis van de nonnen in de Middeleeuwen, vrouwenschriften en de sociale en religieuze geschiedenis van de vrouw.

 

Informatie: 02 229 38 25 – info@universitedesfemmes.be

Inkom: 5€ (€2,50 voor studenten, werklozen en gepensioneerden: neem in dit geval rechtstreeks contact op met het secretariaat)

Als u de sessie via het Zoom-platform wilt bijwonen, zijn registratie en betaling verplicht om de link vóór 7 november 2022 te ontvangen.

Betaling via overschrijving: bankrekening BE68 001-1118659-34 + communicatie (SIEF Module 8 + nom-s)