Logo Printen Logo RSS logo facebook

High Level Group voor de integratie van de dimensie van de gelijkheid van mannen en vrouwen

Samenstelling

De High Level Group voor de integratie van de dimensie van de gelijkheid van mannen en vrouwen is een informele groep en bestaat uit één hogere ambtenaar per EU-lidstaat, enkele vertegenwoordigers van de Europese Commissie en één vertegenwoordiger van het Secretariaat van de Raad van de Europese Unie. Hij wordt voorgezeten door de Europese Commissie, die twee keer per jaar in nauwe samenwerking met het voorzitterschap een vergadering organiseert bij de Ministerraad van de Europese Unie.

Doel

De High Level Group betreft een beleidsforum dat de voorzitterschappen op prospectieve wijze helpt bij de voorbereiding van de dossiers die binnen de groep sociale aangelegenheden van de Raad van ministers van de Europese Unie (EPSCO) zullen behandeld worden en daarna worden aangenomen op het niveau van de Raad. "Gendergelijkheid" is één van de thema’s binnen sociale aangelegenheden.

De groep behandelt de planning van de strategische opvolging van het Actieplatform van Peking, in het bijzonder de uitwerking van indicatoren in de twaalf actiedomeinen ervan. De groep kijkt daarnaast toe op de implementatie van gender mainstreaming in de instellingen van de Europese Unie en in de acties die ondernomen worden in het kader van de strategische vijfjarenplannen voor gendergelijkheid van de Europese Commissie. Sinds 2003 helpt de Groep de Commissie ook bij de voorbereiding van het jaarlijks rapport over de gelijkheid van vrouwen en mannen (met een stand van zaken van de initiatieven en beleidsaanbevelingen) dat in de lente wordt aangenomen door de Europese Raad.

Vertegenwoordiging vanuit België

België wordt er vertegenwoordigd door het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3