Logo Printen Logo RSS logo facebook

EWL publiceert "2011 Barometer on National Action Plans (NAPs) on violence against women"

EWL publiceert "2011 Barometer on National Action Plans (NAPs) on violence against women"

De Europese Vrouwenlobby (EWL) publiceert een "Barometer on National Action Plans (NAPs) on violence against women [1]. Hierin peilt de EWL naar de tevredenheid van de NGO’s en vrouwenorganisaties over de "NAP’s (Nationale Actie Plannen) geweld".

Deze Barometer is een belangrijke instrument en laat toe een overzicht te krijgen over de inspanningen die de verschillende lidstaten nemen om het geweld op vrouwen tegen te gaan. Het nodigt ook uit om de inspanningen uit de verschillende Europese lidstaten met elkaar te vergelijken.

Deze Barometer is in zekere zin de tegenhanger van het officiële derde rapport "Protecting women against violence: analytical study of the results of the third round of monitoring the implementation of Recommendation Rec (2002) 5 on the protection of women against violence in Council of Europe member states" [2], dat gebaseerd is op een vragenlijst die werd toegezonden naar alle landen die lid zijn van de Raad van Europa.

De "Conventie over de preventie en de bestrijding van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld" werd aangenomen door het Comité van Ministers van de Raad van Europa op 7 april 2011. De opening voor ondertekening was 11 mei 2011. De Conventie ging van kracht nadat tien landen de Conventie ondertekend hadden. Momenteel (oktober 2011) hebben 16 landen de Conventie ondertekend. België ondertekende de conventie nog niet.

Leer meer over de Conventie uit de video hieronder:

De Raad van Europa installeerde ook een speciale commissie van experten, GREVIO, die moet nagaan welke maatregelen de landen die de Conventie ondertekenden namen om de Conventie te concretiseren. GREVIO kan zich in zijn analyse baseren op officiële en op alternatieve rapporten. Ook parlementen kunnen in de beoordeling van de nationale maatregelen betrokken worden.

Klik op onderstaand beeld en consulteer de nieuwe website rond de Conventie van de Raad van Europa over de preventie en de bestrijding van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld.
Website Conventie geweld tegen vrouwen RvE


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3