Logo Printen Logo RSS logo facebook

Verenigingen

Animus Association
Talen: Bulgaars, Engels
Deze NGO fungeert als hulpcentrum voor die vrouwen die een geweldsituatie achter de rug hebben en dringt aan op de professionalisering van therapeutische diensten in dit kader. Ze beoogt eveneens een wijziging van de visie op vrouw en gezin binnen de Bulgaarse samenleving.

WAD – Women’s Alliance for Development
Talen: Bulgaars, Engels
Deze alliantie heeft als doel een netwerk van personen en organisaties te steunen om zo de gelijkheid van vrouwen en mannen in alle domeinen van de samenleving te bevorderen (is een nationaal netwerk). Dit centrum stelt informatie en vorming voor en neemt deel aan het internationaal overleg over het gelijkheidsthema m/v.

BGRF – Bulgarian Foundation for Gender Research
Talen: Bulgaars, Engels
Deze stichting hergroepeert juristen, wetenschappers en experten die de situatie en de schendingen van de vrouwenrechten in Bulgarije evalueren. Ze verspreidt ook info over vrouwenrechten en probeert deel te nemen aan het wetgevend hervormingsproces met betrekking tot gelijkheidskwesties m/v.
E-mail: bgrf(apenstaartje)astratec(punt)net

GERT - Gender Education, Research and Technologies
Talen: Bulgaars, Engels, Frans
Deze NGO stelt heel wat info ter beschikking over onderwerpen die te maken hebben met de gelijkheid m/v: geweld op vrouwen, gerechtelijk systeem, gezondheidsbeleid, etc. Maar ze focust ook op het gebruik van nieuwe technologieën in de verspreiding van info over de gelijkheid m/v.
E-mail: gert(apenstaartje)mbox(punt)contact(punt)bg

Gender Project for Bulgaria Foundation
Talen: Bulgaars, Engels
Deze NGO werkt aan het gelijkheidsbewustzijn m/v in Bulgarije en lobbyt ook bij nationale en internationale instellingen in verband met dit thema. Ze heeft sedert 1994 talrijke projecten ontwikkeld, meer bepaald met betrekking tot besluitvorming, gelijkheidsmechanismen, geweld, media, economie, etniciteit en onderwijs.
E-mail: gender(apenstaartje)fastbg(punt)net

Nadja Centre Foundation
Talen: Bulgaars, Engels
De Stichting van het Centrum van Nadja werd in 1995 opgericht samen met het nieuwe programma van de Unie van Bulgaarse Vrouwen om vrouwen, die slachtoffer zijn van lichamelijk, seksueel en psychologisch geweld te helpen met de financiële steun van het Nederlandse Novib. De professionele verantwoordelijken komen uit verschillende domeinen – dokters, juristen, maatschappelijke werkers en psychologen die de slachtoffers van geweld ondersteunen. In dit centrum kan men ook terecht voor telefonische raadpleging. Er worden geneeskundige, sociale en wettelijke inlichtingen verstrekt en eventueel worden de personen die hulp nodig hebben doorverwezen naar andere diensten en specialisten.

Gender and career development - Bulgaria
Talen: Bulgaars, Engels
De informatie is toegankelijke als dienst voor het publiek hoewel zij niet werd uitgegeven of door de Europese stichting voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden werd goedgekeurd. Deze website presenteert een studie over de genderaspecten en de professionele loopbanen en Bulgarije en de Lidstaten van de Europese Unie. Het hoofddoel van deze studie is informatie te verzamelen over de meningen, de beleidsmaatregelen en de acties van de sociale partners wat betreft gender en beroep.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1