Logo Printen Logo RSS logo facebook

Verenigingen

Deutscher Frauenrat
Talen: Duits, Engels
De Duitse Vrouwenraad is een van overheidswegen gesubsidiëerde koepelorganisatie met meer dan vijftig aangesloten vrouwenorganisaties. De Duitse Vrouwenraad is lid van de Europese Vrouwenlobby en heeft een consultatief statuut bij de VN. De Duitse Vrouwenraad ijvert voor een gelijke behandeling van vrouwen en mannen en voor gelijke rechten van vrouwen binnen het gezin en op de arbeidsmarkt en in het maatschappelijk, politieke, economische en culturele leven. Daarnaast wil de Duitse Vrouwenraad van het principe van gender mainstreaming een politieke verplichting maken. Op de website van de Duitse Vrouwenraad vind je, naast linken naar al de aangesloten vrouwenverenigingen, tal van verwijzingen naar interessante website over vrouwen en gender in Duitsland.

Feministisches Institut in der Heinrich-Böll-Stiftung. Webportal Glow
Talen: Duits, Engels
Dit feministisch instituut werd opgericht in 1998 met als doel vrouwenthema’s op de politieke agenda te plaatsen en te fungeren als intermediair tussen de feministische theorie en de politieke praktijk. Het instituut steunt de vrouwenbeweging en ontwikkelt eigen projecten. Op de GLOW website vind je linken naar projecten en vrouwennetwerken uit alle werelddelen: Afrika, Amerika, Australië, Azië Europa, Midden-Oosten en naar internationale projecten en netwerken.

Bundeszentrale für politische Bildung
Talen : Duits
De BPB ondersteunt burgers (vrouwen/mannen) die zich interesseren voor politiek. De Bondscentrale wil de politieke situatie helpen begrijpen, het democratisch bewustzijn verhogen en de politieke participatie aanwakkeren. De bpb is een onafhankelijke organisatie. Sinds 2001 helpt zij mee aan de implementatie van het proces van gender mainstreaming in het federale beleid.

Friedrich Ebert Stiftung
Talen: Duits
De Friedrich Ebert Stiftung is een culturele instelling die democratische waarden wil bevorderen. De FES heeft een vormingsprogramma en is betrokken bij ontwikkelingsprojecten. Zij verzorgt publicaties, verschaft studiebeurzen en reikt prijzen uit. Sinds de jaren tachtig besteedt de organisatie bijzondere aandacht aan de situatie van de vrouw.

EAF, European Academy for Women in Politics and Business
Talen: Duits, Engels
EAF is een onafhankelijke non-profit organisatie in Berlijn. EAF combineert wetenschappelijke expertise met jarenlange ervaring in advisering en professionele ontwikkeling. EAF geeft advies bij loopbaanplanning en vrouwelijk leiderschap met aandacht voor de combinatie van werk en gezin. EAF verricht onderzoek maar geeft ook klantenadvies aan bedrijven en de overheid rond gendergelijkheid, diversiteit en combinatie werk-privé. Eén van de programma’s van EAF is "Mentoring D – Mentoring-Programm für Chancengleichheit in der Arbeitswelt".

Fidar, Frauen in die Aufsichtsräte
Talen: Duits
FidAR werd einde 2006 opgericht in Berlijn door leidinggevende vrouwen uit de economie, de wetenschap en het beleid met het oog op de verhoging van het aandeel vrouwen in raden van beheer en het topmanagement. FidAR heeft intussen meer dan 390 leden, vrouwen maar ook mannen.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3