Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

GenderkompetenzZentrum
Talen: Duits, Engels
Het Genderkompetenzcentrum werd opgericht in 2002 bij de Humboldt Universiteit (Berlijn) en biedt expertise en ondersteuning aan bij de implementatie van gender mainstreaming. Het Centrum wordt gefinancierd vanuit het Bundesministerium für Familie, Senioren, Frauen und Jugend. Op de website vind je uitgebreide toelichting bij tal van concepten en implementatieprocedures en ook een databank met experten op het terrein van gender mainstreaming.

Kompetenzzentrum Technik-Diversity-Chancengleichheit
Talen: Duits.
Dit Kompetenzzentrum besteedt aandacht aan de situatie van vrouwen in techniek en informatica. De website informeert over actuele thema’s en projecten.

Zentrum für transdisziplinäre Geschlechterstudien
Talen: Duits, Engels
Het centum coördineert transdisciplinaire genderstudies aan de Humbölt- Universität. Het is een ondersteuningscentrum en een ontmoetingsplaats voor alle actoren van genderstudies. Het Centre for Transdisciplinary Gender Studie is ook lid van verschillende genderstudiesnetwerken.

CEWS - Center of excellence Women and Science
Taal : Duits, Engels
Dit centrum is het federale knooppunt om het aandeel van vrouwen in onderzoek en wetenschap in Duitsland te verhogen. Het functioneert als denktank voor de samenwerking tussen wetenschap en politiek en werkt zowel op nationaal als op Europees vlak. Het CSWS ijvert voor een structurele stijging van het aantal vrouwen in het wetenschappelijke onderzoek. De website bevat een databank van vrouwelijke wetenschappers in dienst van de Duitse universiteiten (Femconsult), statistieken, een forum, informatie over het Total E-Quality-label.

Universitaire centra voor gender- en vrouwenstudies
Talen: Duits
IAG Frauen- und Geschlechterforschung van de Universiteit Kassel geeft u onder ‘links’ in het linkerframe een overzicht van universitaire en andere instellingen voor gender- en vrouwenstudies in Duitsland.

Lesbische- en vrouwenbliotheken- en archieven
Talen: Duits
IDA - Dachverband deutschsprachiger Frauen / Lesbenarchive, -bibliotheken und –dokumentationsstellen geeft een overzicht van lesbische- en vrouwenbibliotheken en van vrouwenarchieven in Duitsland


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1