Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Co-ordination for Gender Studies in Denmark
Talen: Deens, Engels
Bevoegd voor initiatie, internationalisatie en verspreiding van genderonderzoek. Belangrijk in de wisselwerking tussen universiteiten en nationale/internationale organisaties. Deze website bevat links naar alle onderzoekscentra genderstudies in Denemarken.

Kvinfo
Talen: Deens, Engels
Kvinfo startte als centrum voor informatie over vrouwen en gender in de jaren ’60 op initiatief van een medewerker van de Royal Library in Copenhagen en is nu geheel geïntegreerd in het nationale bibliotheeksysteem van Denemarken. Het primaire doel van Kvinfo is het verspreiden van de resultaten van vrouwenstudies naar het grote publiek. Dat wordt gerealiseerd door heel wat activiteiten. Het Deense Vrouwen Fotoarchief is er ook gevestigd, met meer dan 5000 foto’s uit de periode 1880 – 1940. Bovendien is Kvinfo actief in allerlei Europese en internationale onderzoeksprojecten, zoals de Nordic Women’s Literary History en de National Biographical Dictionary of Danish Women (talen : Deens, Engels, Zweeds en Noors). In 2006 ontwikkelde Kvinfo “All about gender in Denmark”, een overzichtelijke site met alle informatie omtrent gendergelijkheid in Denemarken. Deze site bevat linken naar officiële instellingen, wetgeving, artikelen en andere bronnen, cijfers, vrouwengeschiedenis.

Biblioteksvagten.dk
Talen: Deens, (voorheen) Engels
Gratis online vraagbank voor alle vragen waarmee je normaal terecht kan in een openbare bibliotheek. Je kan een vraag doormailen of je kan chatten met een medewerker: feitelijke vragen, hulp bij zoekstrategieën, referenties naar boeken, artikels en webbronnen, enz. Zeer interessant hulpmiddel indien je bijvoorbeeld een vraag hebt ivm gender, vrouwenstudies, enz. specifiek voor Denemarken. Je krijgt zeer snel een antwoord terug: men geeft concrete links door of zegt waar je verder moet zoeken. Gesteund door de Deense Nationale Bibliotheek Authoriteiten. Biblioteksvagten is een samenwerking tussen 46 openbare bibliotheken en 15 onderzoeksbibliotheken in Denemarken. Vragen kan je stellen :
–via mail: biblioteksvagten(apenstaartje)biblioteksvagten(punt)dk
–via chat/mobiel/messenger: http://www.biblioteksvagten.dk/chat.asp
–via deze link : http://www.biblioteksvagten.dk/via mail

NIKK - Nordic Institute for Women’s Studies and Gender research
Talen: Noors, Engels
Dit instituut werd in 1995 opgericht door de Scandinavische ministerraad. Het is een transnationaal bronnen- en informatiecentrum voor genderonderzoek en gendergelijkheidsbeleid in de Scandinavische landen. Het Instituut moet een brug bouwen tussen Scandinavisch onderzoek en beleid inzake gelijkheid. Het instituut werkt nauw samen met de Nordic Ministers for Co-operation and Gender Equality en het Nordic Executive Committee on Gender Equality. In 2011 hield het NIKK op te bestaan.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3