Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Réseau National des Centres d’Information sur les Droits des Femmes (Nationaal Netwerk van Informatiecentra over Vrouwenrechten)
Talen: Frans
Deze centra nemen in het hart van het verenigingsleven deel aan het globale beleid ten voordele van vrouwen en hebben een opdracht van openbare dienstverlening wat betreft de autonomie van vrouwen op juridisch, beroeps-, economisch, sociaal en gezinsgebied.

Association Nationale des Etudes féministes (ANEF)
Taal: Frans
ANEF verzamelt en coördineert vrouwenstudies in Frankrijk. De website geeft toegang tot publicaties (rapporten, collecties) maar bevat ook een jaarboek van de leden en een databank van gendercursussen die worden gegeven aan de universiteiten van Albi, Bordeaux, Brest, Le Mans, Lyon, Marseille, Parijs, Reims, Straatsburg en Toulouse. Met interessante link naar wetenschappelijke tijdschriften over gender.

Catalogue Colletif Genre (Catalogus Gendercollectief)
Taal: Frans
Deze bibliotheekcatalogus is de gezamelijke catalogus van de documentatiecentra Simone-SAGESSE (Toulouse 2), Louise Labé (Lyon 2) en CEDREF (Paris 7). Hij laat toe documenten te lokaliseren en bibliografische opzoekingen te doen over vrouwen, gender en gelijkheid m/v en zodoende meer te weten te komen over deze drie universitaire centra voor vrouwenstudies.

Bibliothèque Marguerite Durand (Bibliotheek Marguerite Durand)
Taal: Frans
Deze bibliotheek is gespecialiseerd in feminisme en vrouwengeschiedenis en bevat 19.000 titels. Bibliothèque Marguerite Durand heeft geen website maar praktische informatie over dit centrum en toegang tot de catalogus verkrijg je via de site van de stad Parijs.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1