Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Centre for Gender & Women’s Studies, Trinity College Dublin
Taal : Engels
Het Centre for Gender & Women’s Studies biedt zowel een masteropleiding als een voortgezet onderzoeksprogramma (doctoraatsniveau) in vrouwenstudies aan. De onderzoeksdomeinen situeren zich in de volgende sectoren : onderwijs en gendergelijkheid, veranderingen in gezinsrelaties, combinatie werk en privéleven, ouder worden, hinderpalen en hulpmiddelen in het proces naar vrouwenemancipatie. De rubriek Useful Links bevat linken naar officiële instellingen en naar verenigingen die werken op het domein van gelijkheid v/m en vrouwenstudies in Ierland.

UCD’s Women’s Education Research and Resource Centre (WERRC)
Talen : Engels, Keltisch
Het WERRC brengt een divers publiek van sprekers, onderzoekers en mensen uit het veld met elkaar in contact. Het biedt verschillende opleidingsprogramma’s aan waaronder een vernieuwend programma voor volwasseneneducatie. Het WERRC heeft diverse doelen : stimuleren en ontwikkelen van multidisciplinair onderzoek en feministische theorievorming; ijveren voor een gelijke deelname van vrouwen aan onderwijs en aan het maatschappelijke, politieke en culturele leven; bijdragen aan een vooruitstrevend beleid op het terrein van gelijkheid v/m en aan sociale verandering; financieel ondersteunen van academici, beleidsmakers, activisten en van iedere geïnteresseerde in de gelijkheid v/m; het met elkaar in contact brengen van feministische intellectuele, politieke, sociale en culturele projecten.

Women’s Study Centre, National University of Ireland, Galway
Talen : Engels, Keltisch
Het Women’s Study Centre biedt verschillende opleidingen in vrouwenstudies aan. Naast het universitair onderwijs, ontwikkelt het verschillende andere activiteiten zoals onderzoek, de verspreiding van publicaties (meer bepaald de Irish Feminist Review) en consultancy. Het centrum sensibiliseert omtrent feminisme en gender aan de National University of Ireland en daarbuiten.

Women’s Studies at the University of Limerick
Talen : Engels, Keltisch
De universiteit van Limerick promoot actief en transdisciplinair onderzoek d.m.v. twee onderzoeksgroepen in genderstudies (de groep Women and global belonging: migration, multiculturalism and feminist visions of human rights en de groep Gender, memory and modernity). Hiertoe organiseert zij verschillende cursusprogramma’s in vrouwenstudies, colloquia, conferenties en vele andere activiteiten


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1