Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Gender Studies Centre – Vilnius University
Talen: Litouws, Engels
Dit is het eerste centrum voor Vrouwenstudies in de Balkanlanden. Het werd opgericht in1992. Dit centrum doet interdisciplinair en academisch onderzoek over vrouwen en gender. Het centrum speelt ook een belangrijke rol in verband met beleidsmaatregelen inzake gender.

Gender Studies Centre (Institute of Educational Studies – Kaunas University of Technology)
Talen: Litouws, Engels
Het centrum promoot dialoog en discussie en wil studenten en academici aanzetten om het onderwijs te evalueren vanuit een genderperspectief. Het wil ook een belangrijke rol spelen in de sensibilisering rond gendergelijkheid en in het onder de aandacht brengen van bestaande ongelijkheden tussen vrouwen en mannen.

MIC - Moteru Informacijos Centras = WIIC - Women’s Issue Information Center
Talen: Litouws, Engels
Het WIIC (opgericht in 1996) is een NGO die als een soort koepelorganisatie van de vrouwenbeweging in Litouwen werkt. Het WIIC creëert contacten tussen de vrouwenbeweging, de regering, NGOs uit het buitenland en internationale instellingen. Het bewaakt het genderperspectief in het beleid en heeft speciaal aandacht voor het verdedigen van de belangen van vrouwen in de periode van transitie die Litouwen beleeft. Het Litouwse Nationale Actieplan voor de Vooruitgang van Vrouwen dient als leidraad bij het opzetten van onderzoeks- en andere projecten. De website bevat een kalender, er kunnen enkele publicaties van gehaald worden en er is de databank ’vrouwenorganisaties in Litouwen’.

Kauno Moters Uzimtumo Informacijos Centras = Kauna’s Women’s Employment Information Center
Taal: Litouws
Het WEIC begeleidt vrouwen en meisjes bij het zoeken naar werk en het uitbouwen van een carrière. Het richt zich tot een zeer verscheiden publiek, van langdurig werkloze vrouwen tot vrouwelijke bedrijfsleiders, en doet dat via een systeem van Clubs per doelgroep. Het Centrum organiseert onder meer ICT-cursussen, zet mentoringprogramma’s op koppelt weerbaarheid en opleiding aan de strijd tegen mensenhandel.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1