Logo Printen Logo RSS logo facebook

Verenigingen

Nederlandse Vrouwen Raad
Taal: Nederlands
De Nederlandse Vrouwenraad (NVR) werd gesticht in 1898 en is een koepelorganisatie van vrouwenverenigingen. De NVR wil vrouwen bewust maken van hun positie en mogelijkheden en hen stimuleren om daadwerkelijk medeverantwoordelijkheid te dragen op alle terreinen in de samenleving. De leden van de NVR zijn erkende vrouwenorganisaties en vrouwengroepen. De NVR heeft een platform, -spreekbuis en lobbyfunctie.

E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie in een multiculturele samenleving, nu Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis
Talen: Nederlands, Engels
E-Quality is een Nederlandse kenniscentrum voor emancipatie in de multiculturele samenleving, dat aandacht heeft zowel voor de theorie als de praktische implementatie van het emancipatiebeleid. Zo maakt E-quality op een onafhankelijke en objectieve wijze analyses van het gevoerde beleid inzake gelijkheid tussen mannen en vrouwen en diversiteit en geeft de organisatie advies aan politici en beleidsmakers bij de rijksoverheid, de provincie en de gemeente. Zo neemt Equality sinds 2004 de taak over van DE om het gender mainstreamingsbeleid van de ministeriële departementen te ondersteunen. In 2012 versmolt E-Quality met Aletta en heet nu Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis.

STEO - Stichting Emancipatie Online
Taal: Nederlands
De Stichting Emancipatie Online ontstond in 2000 en is gegroeid uit de Joke Smit Stichting. STEO werd opgericht met het doelinformatie over ontwikkelingen en standpunten in het maatschappelijk emancipatieproces in Nederland zichtbaar en toegankelijk te maken en ligt hierbij het accent op de politieke en beleidsmatige discussie en ontwikkelingen. Daarnaast attendeert de organisatie op actuele kwesties, ontwikkelingen en bijeenkomsten en wijst zij de weg naar groepen, organisaties en instanties die zich direct of indirect met het emancipatieproces bezig houden. STEO wil de discussie over emancipatievraagstukken stimuleren.

Proefprocessenfonds Clara Wichmann
Taal: Nederlands
Het Proefprocessenfonds Clara Wichmann ondersteunt principiële rechtszaken en voert proactieve rechtszaken om de rechtspositie van vrouwen in Nederland te verbeteren.

Vereniging voor Vrouw en Recht ’Clara Wichmann’
Taal: Nederlands
De Vereniging voor Vrouw en Recht ’Clara Wichmann’, een platform van feministische juristen in Nederland. De Vereniging voor Vrouw en Recht heeft een tweevoudig doel, namelijk het in stand houden van een netwerk van vrouwelijke juristen en het verbeteren van de rechtspositie van vrouwen in Nederland.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1