Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

NGV - Nederlandse Genootschap Vrouwenstudies
Talen: Nederlands, Engels
In de NGV participeren Vrouwenstudies-onderzoekers van zeven Nederlandse Universiteiten. De NOV omvat daarmee het overgrote deel van het gekwalificeerde vrouwenstudies-onderzoek in Nederland. Op de NGV-website vind je links naar belangrijke vrouwenstudiecentra in Nederland.

Institute for Gender Studies (Radboud University Nijmegen)
Talen: Nederlands, Engels
Het Instituut voor Gender Studies van de Radboud Universiteit Nijmegen is een zelfstandig interfacultair instituut. In samenwerking met de faculteiten Sociale Wetenschappen, Letteren, Theologie, Filosofie, Rechtsgeleerdheid, Medische Wetenschappen en Managementwetenschappen verzorgt het Instituut onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening op het gebied van vrouwenstudies, genderstudies en seksualiteitsstudies.

Gender Studies (University of Utrecht - Netherlands Research School of Women’s Studies)
Taal: Engels
The Netherlands Research School of Women’s Studies (NOV) is een nationaal platform voor genderzonderzoek. NOV biedt verschillende opleidingen aan speciaal voor postgraduaat en Ph.D. studenten. De opleiding is toegankelijk voor Nederlandse en buitenlandse studenten. NOV is belangrijk in Europa en speelt een centrale rol in Europese samenwerking voor onderzoek en opleiding op het gebied van gender.

University Center for Gender studies (University of Groningen)
Talen: Nederlands, Engels
Het UCG verzorgt onderwijs in genderstudies en doet onderzoek naar sociaal-maatschappelijke seksevraagstukken. Jaarlijks verzorgt het UCG het Algemeen Vormende Vak ‘M/V en Diversiteit in Wetenschap en Cultuur’. Tevens geeft het UCG elk jaar een studiegids Genderstudies uit met een overzicht van het aanbod aan genderstudies per faculteit. Naast onderwijs en onderzoek vervult het UCG een aantal universitaire taken op voornamelijk organisatorisch en coördinerend terrein.

Center for Gender and Diversity (University of Maastricht)
Talen: Nederlands, Engels
Sinds 1998 vormde het centrum een structurele en institutionele basis voor onderwijs en onderzoek op het gebied van Genderstudies aan de Universiteit van Maastricht. Het centrum wordt gefinancierd door de Universiteit als geheel maar valt onder de Faculteit van Kunsten en Sociale wetenschappen.

Atria, Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis
Talen: Nederlands, Engels
Atria, voorheen Aletta en IIAV (Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging) wil door het bewaren van geschiedenis inspireren, de kennis vergroten over de positie van vrouwen en onderzoek op dit gebied bevorderen. Het instituut is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis en E-Quality, kenniscentrumvoor emancipatie, gezin en diversteit. Door de samenvoeging heeft het kennisinstituut brede doelgroepen. Onder het motto Sharing the past, debating the present and creating the future levert het een groot scala aan producten en diensten die op het snijvlak liggen van onderzoek, beleid en geschiedenis. Atria wil bijdragen aan de emancipatie en positieverbetering van vrouwen. Atria verzamelt, bewaart en documenteert de culturele overerving van vrouwen in het verleden en het heden.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3