Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Genderplatform
Taal: Duits
Het genderplatform van de instellingen voor vrouwen- en genderstudies aan de Oostenrijkse universiteiten omvat alle academische instellingen die zich bezighouden met genderstudies en met de gelijke behandeling van vrouwen en mannen. Het doel van dit platform is de aanwezigheid van vrouwenstudies aan de universiteiten te versterken. Op de website vind je links naar de bestaande onderzoeksafdelingen voor vrouwenstudies aan de Oostenrijkse universiteiten.

Gender und Diversität im BMWF
Taal: Duits
Via deze website kom je ondermeer terecht bij Euraxess Women and Science, een overheidssite die het potentieel aan vrouwelijke onderzoekers in wetenschap en industrie wil helpen verhogen. Deze sectie bevat specifieke informatie over onderzoeksprojecten die op een grotere deelname van vrouwen gericht zijn en een databank van vrouwelijke experts.

Arbeitskreise für Gleichbehandlung an den Universitäten
Talen : Duits
Bovendien werden er aan alle Oostenrijkse universiteiten meldpunten voor gelijke behandeling ingesteld. Op deze pagina vind je een overzicht.

Ariadne
Talen: Duits, Engels
Ariadne is een dienstverlenend centrum dat verbonden is met de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek en binnen de collectie en de werking van deze instelling speciale aandacht heeft voor het thema ‘vrouwen’. Zo ontsluit Ariadne literatuur over vrouwen, feminisme en genderstudies, bewerkt het centrum historische collecties, stelt het online databanken van tijdschriftartikelen en toonaangevende teksten samen en verzamelt het voor vrouwen specifiek materiaal. De website geeft toegang tot de eigen producten maar bevat daarnaast links naar ‘vrouwennetwerken’: instellingen, centra voor genderstudies, evenementen, databanken, online tijdschriften, full-textdatabanken e.d.

Frida, Verein zur Förderung und Vernetzung frauenspezifischer Informations- und Dokumentationseinrichtungen in Österreich
Talen: Duits, Engels
Dit netwerk van Oostenrijkse vrouwenarchieven en –bibliotheken werd als non-profit organisatie opgericht in de beginjaren negentig door overtuigde feministen. Doel is het verdedigen van de belangen van vrouwen, fungeren als disscusieforum en formuleren van gemeenschappelijke doordachte politieke standpunten. Bij Frida zijn zowel zelfstandige vrouweninformatiecentra als specifieke afdelingen van overkoepelende instellingen aangesloten. Frida voert projecten uit zoals o.a. thesaurA, kolloquiA en bibigrafiA en geeft vorming.

IDA - Dachverband deutschsprachiger Frauen / Lesbenarchive, -bibliotheken und –dokumentationsstellen
Talen: Duits, Engels
IDA is een netwerk van lesbische- en vrouwenbibliotheken en van vrouwenarchieven in Oostenrijk.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3