Logo Printen Logo RSS logo facebook

Verenigingen

Centrum Praw Kobiet = Women Rights Center
Taal: Pools
Dit onafhankelijke centrum heeft als doel om de rechten van vrouwen te verdedigen en te integreren in de Poolse wetgeving. De website biedt een hele waaier aan verhelderende teksten over de situatie van de vrouw in Polen aan, en bestrijkt daarbij tal van domeinen. U vindt er ook een overzicht van de bestaande mechanismen om tot meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen te komen.

NEWW Polska
Talen: Engels, Pools
NEWW Polska is een Poolse vereniging met dezelfde missies en doelstellingen als NEWW USA. De website is een waar informatiekruispunt over de situatie inzake gelijkheid v/m en vrouwenrechten in Polen en de hele CEE/NIS - regio. De belangrijkste thema’s die aan bod komen zijn de economie, het beleid van de Europese Unie en gezondheid. Maar er valt nog veel meer te leren.

eFKa - Fundacja Kobieca
Talen: Pools, Engels*
Deze site wijst door naar verschillende organisaties en feministische activiteiten: een tijdschrift (Zadra), een feministische academie met het lesprogramma, linken... Een erg levendige website, met heel wat foto’s en teksten... in het Pools!

Feminoteka
Taal: Pools
Een site gewijd aan het bekend maken van de internationale ’vrouwenliteratuur’ in het Pools.

Stowarzyszenie Kobiet KONSOLA = Women’s Association KONSOLA
Talen: Pools, met samenvattingen in het Engels
KONSOLA verdedigt de rechten van de vrouw en ijvert voor gelijkheid en een feministische aanpak doorheen de kunst, het openbare leven, de strijd tegen stereotypen, de strijd tegen geweld en in tal van andere domeinen. De organisatie werkt uitsluitend met vrijwilligers en beschikt over een mooie, rood/zwarte website met teksten, linken, actualiteit en verrassende foto’s...

Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny : Poolse Federatie voor Vrouwen en Gezinsplanning
Taal: Pools, Engels
Deze organisatie verdedigt het recht op abortus, de vrije toegang tot zekere methodes van gezinsplanning en een moderne en gendergevoelige seksuele opvoeding. Op de website staan linken, publicaties en ander materiaal terzake.

La Strada Foundation
Talen: Pools, Engels
Deze NGO strijdt tegen vrouwenhandel in en vanuit Polen. De website, die baadt in oranje en zwart, informeert over relevante wetgeving, geeft nieuws en biedt een bibliografie en adressen aan. U vindt er ook informatie over het internationale luik van het netwerk Strada.

National Women’s Information Center - OSKA
Talen: Engels, Pools
De Engelse versie van OSKA’s website is zeer volledig, met ’vrouwennieuws’ van over de hele wereld, foto’s en kleine filmpjes. Er staat onder meer een heel dossier op over vrouwen en de Europese verkiezingen van 2004, en dat bestrijkt niet alleen Polen, maar ook Tsjechië en Slovakijke. Er staat ook - in het Pools - informatie op over de (Europese en Poolse) Vrouwenlobby.
Opmerking: website niet meer online op 24/6/2013.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3