Logo Printen Logo RSS logo facebook

Verenigingen

AFR-Asociatia Femeilor din Romania = Women’s Association of Romania
Talen: Roemeens
Deze organisatie (opgericht in 1989) brengt heel wat groepen, verenigingen en bewegingen bij elkaar die in Roemenië opkomen voor de rechten van de vrouw. Ze kan prat gaan op internationale belangstelling, maakt onder meer deel uit van de Karat Coalitie en ontwikkelt Europese programma’s. De Engelstalige versie van deze website is nog steeds onder constructie.

CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate = Center for Partnership and Equality
Talen: Roemeens, Engels
Deze organisatie is ontstaan uit de programma’s gericht op de vrouwen van het Open Society Institute. Ze ontwikkelt acties in drie domeinen: nationale waakhondfunctie voor de gelijkheid v/m, gender en onderwijs, geweld op vrouwen. De site stelt nieuwtjes voor, onderzoeken, publicaties en links.

PRO Women
Talen: Roemeens, Engels
Deze lokale NGO biedt talrijke concrete diensten aan wat betreft informatie en arbeidsmarkt voor vrouwen: onderwijs en vorming, tewerkstellingsadvies, psychologische steun, sensibilisering voor Europese thema’s, etc. Hun slogan: ‘Wij hebben vertrouwen in vrouwen’.

Antidiscriminare.ro
Taal: Roemeens
Deze site werd ontwikkeld met steun van het Open Society Institute en verwijst naar alle gronden voor discriminatie. Wat gendergelijkhied betreft, verwijst hij naar wetgeving, rapporten en adressen waar je terecht kan in geval van discriminatie en naar relevante rechtspraak.

AnA - Society for Feminist Analyses
Talen: Roemeens, Engels
Het doel van deze organisatie is te zorgen voor vooruitgang van de emancipatie van de vrouw, door bijvoorbeeld een feministische analyse te ontwikkelen voor de samenleving, feministische stages en leerplannen. Deze website vormt een deur naar het Zwart Book over gelijke kansen tussen de vrouwen en de mannen in Roemenië, een recente studie in het Engels en Roemeens over de discriminatie die ten opzichte van vrouwen blijft bestaan, toekomstige uitdagingen en te bieden oplossingen.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3