Logo Printen Logo RSS logo facebook

Officiële instellingen

Ministerio de Trabajo y asuntos sociales. Igualdad
Taal : Spaans
In de schoot van het ministerie van Werk en Sociale Zaken bevindt zich een secretariaat generaal voor het beleid inzake gelijke kansen en een speciale afvaardiging bij de regering die zich bekommert om de strijd tegen geweld op vrouwen. Op deze site vind je ondermeer linken naar wetteksten et naar actualiteiten rond gelijkheid v/m.

Instituto de la Mujer
Taal : Spaans
Instituto de la Mujer is een autonome instelling verbonden met het ministerie voor Werk en Sociale Zaken en streeft naar een grotere gelijkheid van vrouwen en mannen en naar een evenwichtige deelname van vrouwen en mannen aan alle domeinen van het maatschappelijk leven. Belangrijkste thema’s zijn emancipatiebeleid, recht inzake gelijkheid, geweld, gegenderde statistieken, werkgelegenheid, onderwijs, gezondheid en media. Op deze website vind je een online gids met voor vrouwen interessante adressen en een landkaart die verwijst naar de instellingen voor gelijkheid v/m in de verschillende regio’s.

Comisiones permanents legislativas – De igualdad
Taal : Spaans
Deze commissie in de schoot van de Spaanse Senaat komt regelmatig samen en bespreekt tal van dossiers die vrouwen aanbelangen zoals geweld op vrouwen, mensenhandel, sport voor vrouwen, de combinatie van werk en privé-leven, de situatie van mindervalide vrouwen, enz. Op de site vind je de samenstelling van de Commissie, de kalender van de vergaderingen en de behandelde dossiers.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1