Logo Printen Logo RSS logo facebook

Nieuwe tool in strijd tegen eergerelateerd geweld

Nieuwe tool in strijd tegen eergerelateerd geweld

Het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen stelt een sensibiliserings- en informatiebrochure beschikbaar voor alle professionals (artsen, politiemensen, leerkrachten, enz.) die in contact kunnen komen met slachtoffers van eergerelateerd geweld. "Eergerelateerd geweld: hoe ga je hiermee om als professional?" is een praktisch instrument waarin uitgelegd wordt hoe men de kenmerken van deze bijzonder ernstige vorm van geweld moet interpreteren. Terreinactoren vinden er ook advies in terug over wat wel en wat niet te doen in dergelijke gevallen. Deze brochure kwam tot stand met medewerking van De Beweging tegen Geweld – vzw Zijn.

De term ‘eergerelateerd geweld’ verwijst naar een continuüm van geweldsvormen waarbij het voorkomen of het herstellen van een schending van de seksuele en familiale eer – waarvan de buitenwereld op de hoogte is of dreigt te geraken – het hoofdmotief vormt. Het kan daarbij gaan om de eer van een individu, de familie of de gemeenschap en het geweld kan uitgaan van of ondersteund worden door meerdere personen en gericht zijn op meerdere slachtoffers”.  [1]

Lees het persbericht van het IGVM. Je kan deze brochure ook bestellen

[1] Definitie uit fenomeenonderzoek in opdracht van de FOD Binnenlandse Zaken en het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen uitgevoerd door de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent. Dit onderzoek resulteerde in de brochure "Eergerelateerd geweld: hoe ga je hiermee om als professional?", uitgegeven door het IGVM.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3