Logo Printen Logo RSS logo facebook

Verenigingen

Coordinadora española para el Lobby Europeo de Mujeres
Taal : Spaans
De Coordinadora is de koepel van vrouwenverenigingen in Spanje en streeft naar een grotere gelijkheid van vrouwen en mannen op nationaal, Europees en internationaal niveau via een lidmaatschap van verschillende netwerken, de EWL (European Women’s Lobby) en de AFEM (Association des Femmes de l’Europe Méridionale). Deze koepelorganisatie neemt ook deel aan Europese projecten.

Red Ciudadanas
Talen: Spaans, Frans, Engels
Dit “Women Citizens of Europe Network”, gesubsidieerd door het Spaanse ministerie van Sociale Zaken, brengt vrouwen en mannen bijeen die gendergelijkheid beschouwen als de motor van sociale vooruitgang in Spanje en in de Europese Unie. De site bevat veel nieuwtjes (ondermeer dankzij een nieuwsbrief) over evenementen, wetgeving, publicaties en campagnes verbonden met het emancipatiebeleid van de Europese Unie.

Fundación Mujeres
Taal : Spaans
Deze in 1994 opgezette NGO werkt op 4 terreinen namelijk het beleid inzake gelijkheid van vrouwen en mannen, werkgelegenheid en vorming, vrouwelijk ondernemerschap en het voorkomen van geweld op vrouwen. Zij biedt ook ondersteuning aan NGO’s die gender willen integreren in hun activiteiten en projecten.

Red feminista
Taal : Spaans
Red feminista is een netwerk van feministische organisaties die strijden tegen seksegerelateerd geweld. De site geeft informatie over wetgeving en de opvolging hiervan, beschrijft verschillende vormen van geweld, publiceert nieuwtjes en standpunten uit de feministische beweging, enz.. Als sensibiliseringsinstrument duidt een teller op de website aan hoeveel vrouwen er overlijden tengevolge van deze vorm van geweld.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3