Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

AUDEM – Asociación Universitaria de Estudios de la Mujeres
Taal : Spaans
Deze vereniging promoot vrouwenstudies in onderwijs en onderzoek. Zij coördineert vrouwenstudies aan de departementen en de gespecialiseerde instellingen van de verschillende universiteiten en waakt er over dat hun activiteiten worden gevaloriseerd door hierover informatie te verspreiden en ontmoetingen te organiseren. In de rubriek ‘Centros universitarios’ verwijst de site naar de bestaande universitaire departementen.

Gemma (University of Granada)
Talen: Spaans, Engels
Gemma is de eerste Erasmus Mundus Master in Gender en Vrouwenstudies. Dit interdisciplinair programma is het resultaat van de samenwerking tussen verschillende universiteiten: de Universiteit van Granada (Spanje, Co-ordinator), de Universiteit van Bologna (Italië), de Centrale Europese Universiteit (Hongarije), de Universiteit van Hull (Verenigd Koninkrijk), het Institutum Studiorum Humanitatis (Slovenië), de Universiteit van Lodz (Polen), de Universiteit van Oviedo (Spanje) en de Universiteit van Utrecht (Nederland).

DUODA Centre de Recerca de Dones (University of Barcelona)
Talen: Spaans, Catalaans
Dit is het Centrum voor Vrouwenstudies van de Universiteit van Barcelona. Het werd opgericht in 1982. Het centrum organiseert diverse studie- en onderzoeksprogramma’s, geeft publicaties uit en organiseert debatten, seminaries, praatshows, kunstprojecten, enz. Het centrum heeft een virtuele bibliotheek: een open collectie van teksten en beelden die werden gecreëerd door vrouwen en enkele mannen uit de negende tot de achttiende eeuw.

Instituto Universitario de Estudios de la Mujer (IUEM, Autonomous University of Madrid)
Talen: Spaans, Engels
Dit Universitair Instituut voor Vrouwenstudies is een belangrijk centrum voor vrouwenstudies in Spanje. Het centrum coördineert onderzoek, vorming en maatschappelijk werk op het gebied van gender, feminisme en vrouwenstudies, biedt studieprogramma’s aan op graduaats- en post-graduaatsniveau en ondersteunt genderonderzoek van zowel studenten als stafmedewerkers.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1