Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Gender online
Gender online informeert over gendergevoelig onderzoek, specifiek in sociologie. De eenvoudige website biedt verschillende soorten informatie: over onderzoek en de resultaten ervan, evenementen, linken, studieprogramma’s en feministische studies... Er is ook een online nieuwsbulletin te vinden.
Email: gender(apenstaartje)gender(punt)cz

Feminismus.cz
Taal: Tsjechisch
Voor wie Tsjechisch kent, is dit een pracht van een website (ook visueel), met allerlei nieuwtjes, informatie over interessante boeken en tentoonstellingen, activiteiten van vrouwenorganisaties, lezingen in het kader van vrouwenstudies, de actualiteit in Tsjechië... Verder ook een discussieforum en databanken. Een Engelse versie is in voorbereiding. Initiatiefnemer is Knihovna Gender Studies, dat ook een online bibliotheekcatalogus aanbiedt, mét Engelse zoekversie.
Email:redakce(apenstaartje)feminismus(punt)cz

Centrum Genderových Studií (Centrum voor Gender Studies)
Taal: Tsjechisch
Het Centrum voor Gender Studies (Faculteit Wijsbegeerte, Universiteit Praag) beschikt over een eigen website. De meeste informatie (nieuwtjes, informatie over het centrum zelf, over beurzen...) is in het Tsjechisch, maar onder Kurzy staan ook enkele vakken beschreven die in het Engels gedoceerd worden.
Email: gender(apenstaartje)fhs(punt)cuni(punt)cz

Gender Studies FSS MU
Taal: Tsjechisch, Engels
Dit is het "Departement gender" van de faculteit Sociale Wetenchappen van de Universiteit Mazaryk in Brno. Dit departement biedt een bachelordiploma aan in verschillende domeinen: Gender & Sociale Anthropologie, Gender & Milieu , Gender & Europese Studies, Media en Journalistiek, Gender en Politieke Wetenschappen, Gender en Psychologie. In de toekomst zal de afdeling ook trachten genderstudies te organiseren binnen de faculteiten Kunstwetenschappen en Pedagogische Wetenschappen.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1