Logo Printen Logo RSS logo facebook

Officiële instellingen

Women & Equality Unit
Taal: Engels
Deze Eenheid ondersteunt de minister voor de Gelijke Kansen bij de uitbouw van haar beleid en coördineert het mainstreamingbeleid voor gender en diversiteit in de schoot van de Britse regering. De site van de Women & Equality bevat een waaier aan informatie: wetgeving, gegevens over de situatie van vrouwen in het Verenigd Koninkrijk, over vrouwen van minderheden, over de deelname van vrouwen aan het politieke leven, over internationale politiek, publicaties en onderzoek, etc. De sites bevat links naar de instellingen in het Verenigd Koninkrijk belast met het beleid inzake gelijkheid v/m.

Equal Opportunities Commission
Taal: Engels
Dit onafhankelijk orgaan, dat verantwoording verschuldigd is aan de minister van Gelijke Kansen, werkt aan de realisatie van de gelijkheid via campagnes. Het treedt ook op in rechte bij het vermoeden van discriminatie. Prioriteiten van deze Commissie: werkgelegenheid, ondersteuning van zorgarbeid (voor kinderen, senioren, …), de kwaliteit van de openbare dienstverlening. De site bevat een toelichting bij de klachtenprocedure, statistieken en interessante links.

Parliament. Facsheet Women
Taal: Engels
Deze factsheet geeft informatie over de actuele verdeling v/m in het Brits Parlement. Daarnaast bevat zij een historisch luik en belicht zij de weg die vrouwen aflegden om een plaats te veroveren in het politieke leven en de opeenvolgende stappen in de wetgeving die vrouwen stemrecht bezorgden.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3