Logo Printen Logo RSS logo facebook

Verenigingen

National Council of Women
Taal: Engels
De Britse Vrouwenraad bestaat sinds 1895. Leden zijn personen en verenigingen die zich willen inzetten voor de verbetering van de levensomstandigheden van vrouwen. Zijn doel: opkomen voor de belangen van vrouwen en stimuleren van de deelname van vrouwen aan alle domeinen van het maatschappelijk leven. De site bevat thema-gebonden informatie en een overzicht van de lobby-activiteiten van de Britse Vrouwenraad.

National Alliance of Women’s Organisations (NAWO)
Taal: Engels
Deze koepelorganisatie verenigt meer dan 100 organisaties in Engeland. Haar doel: de stem van vrouwenorganisaties laten doordringen bij nationale en internationale officiële instanties. Haar voornaamste bekommernis: de implementatie van het Beijing Actieplatform en de realisatie van het eisenpakket van de Britse vrouwenbeweging op nationaal, Europees en internationaal niveau. De site bevat een lijst van alle aangesloten leden.

Centre for the Advancement of Women in Politics
Taal: Engels
Dit onderzoekscentrum van de Universiteit van Belfast werkt als waarnemingscentrum i.v.m. de deelname van vrouwen aan de besluitvorming en de ontwikkeling van wetgeving op het vlak van gendergelijkheid. Met het onderzoeksprogramma ’Next generation’ willen zij vrouwen voorbereiden op besluitvorming in het politieke, economische en sociale leven.

Fawcett Society
Taal: Engels
De Fawcett Society voert campagnes voor de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. De naam van deze vereniging is een hulde aan de suffragette Millicent Garrett Fawcett. De voornaamste acties betreffen de vertegenwoordiging van vrouwen in het politieke en openbare leven, het inkomen, pensioenen en armoede, de valorisatie van zorgberoepen en de behandeling van vrouwen binnen het rechtssysteem.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1