Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Intute. Women’s studies
Taal : Engels
Dit portaal geeft toegang tot verschillende elektronische bronnen i.v.m. feminisme, gender en vrouwenstudies. Deze bronnen werden vakkundig bijeengebracht door de Women’s Library in samenwerking met specialisten vrouwenstudies van de Britse universiteiten.

Feminist and Women’s Studies Association
Taal: Engels
Dit netwerk promoot feministisch onderzoek en onderwijs en ijvert voor de oprichting en de instandhouding van vrouwenstudies op nationaal en internationaal niveau.

Centre for Gender and Women’s Studies (Lancaster University)
Taal: Engels
Sinds augustus 2007 werd het Institute for Women’s Studies (IWS) vervangen door het Centre for Gender and Women’s Studies (CGWS). Het CGWS heeft het opleidings- (bachelor, master and PhD) en het onderzoeksprogramma van de IWS overgenomen en wil dit verder uitbouwen. Het CGWS gaat eveneens verder met het organizeren van workshops, seminaries en conferenties.

Centre for Gender Studies (University of Sussex)
Taal: Engels
Dit centrum biedt studieprogramma’s aan en verzorgt zowel graduaats- als postgraduaatsopleidingen. Het centrum organiseert ook onderzoeksseminaries en seminaries voor doctoraatsstudenten.

Gender Institute - London School of Economic and Political Sciences (LSE)
Taal: Engels
Het Gender Institute van LSE biedt een uitgebreid programma genderstudies aan (niveaus Master en PhD). Het is een centrale plaats voor genderonderzoek en functioneert als een ontmoetingsplaats tussen de academische wereld en de beleidsmakers.

Strathclyde Centre in Gender Studies (University of Strathclyde)
Taal: Engels
Dit centrum streeft naar het integreren van het genderperspectief in het onderzoek dat door de Universiteit van Strathclyde wordt gedaan. Tegelijkertijd is het ook een partner in projecten die worden gerealiseerd in samenwerking tussen de academische wereld en de actieve feministes van Schotland, het Verenigd Koninkrijk en het internationale niveau. Op de website van het centrum vind je een databank van academici van de Universiteit van Strathclyde die aandacht besteden aan gender in hun onderzoek.

Centre for the Study of Women and Gender - University of Warwick
Taal: Engels
Dit is een interdisciplinair onderzoekscentrum met leden uit de «vier hoeken» van de Universiteit van Warwick. Het centrum wil onderdak bieden aan onderzoek en onderwijs i.v.m. gender- en vrouwenstudies aan de universiteit en wil ontwikkelingen vergemakkelijken en stimuleren op het terrein van interdisciplinair genderonderzoek.

International for Gender and Women Studies – University of Glasgow
Taal : Engels
Dit centrum, dat werd opgericht in 1993, doet aan onderzoek en rekrutering en organiseert vanuit een internationaal perspectief seminaries, studiedagen en conferenties. De website geeft een lijst van de talrijke leden van het team en herneemt de gebeurtenissen en de nieuwtjes in verband met gender, die plaats vinden in samenwerking met de verschillende universiteiten en studiecentra.

Centre for Women’s Studies - University of York
Taal: Engels
Dit interdisciplinair centrum organiseert een studie- (niveaus master en PhD) en een onderzoeksprogramma op het gebied van vrouwen- en genderstudies. Deze site bevat ook links naar bibliotheken en archiefcentra gespecialiseerd in vrouwenstudies in het Verenigd Koninkrijk en naar het feministische tijdschrift Feminist Theory Journal en naar Raw Nerve Books.

Gender and Education Association (GEA)
Taal: Engels
GEA promoot vrouwenstudies (onderwijs, onderzoek, publicaties, beurzen, …) en werkt aan de verspreiding van feministische inzichten en praktijken op het terrein van vrouwen en opvoeding. GEA stelt haar expertise ter beschikking van beleidsmakers en mensen uit de praktijk en stimuleert netwerking om de uitwisseling van informatie tussen haar aangesloten leden te bevorderen.

Women’s Library
Taal: Engels
Deze Londense vrouwenbibliotheek beschikt over de meest uitgebreide collectie i.v.m. vrouwengeschiedenis. Zij biedt traditionele bibliotheekdiensten aan maar verzorgt ook tentoonstellingen en organiseert geleide bezoeken waardoor de collectie vanuit specifieke thema’s zichtbaar gemaakt wordt: de vrouwenbeweging in de bres voor gezondheid, prostitutie, enz.

Women’s Resource Centre
Taal: Engels
Het Women’s Resource Centre (WRC) steunt vrouwenverenigingen om efficiënter en duurzamer te werken. Het centrum biedt opleidingen aan en men kan er terecht voor allerhande informatie. Daarnaast ondersteunt het WRC op individuele basis het management van vrouwenverenigingen en lobbyt het voor meer participatie en grotere financiële ondersteuning van de vrouwenbeweging.

Feminist Archive North + Feminist Archive South
Taal: Engels
Feminist Archive North (FAN) bezit een grote verscheidenheid aan materialen over de Women’s Liberation Movement (WLM) van 1969 tot nu. De thema’s die worden gedekt zijn: vrouwenvredesbeweging, vrouwenstudies, vrouwen en ontwikkeling, geweld op vrouwen. The Feminist Archive (South) in Bristol archiveert nationaal en internationaal materiaal over de tweede feministische golf (ruwe schatting 1960-2000).


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3