Logo Printen Logo RSS logo facebook

Officiële instellingen

Ministry of Integration and Gender Equality
Talen: Zweeds, Engels
De aandacht voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen werd in Zweden op beleidsniveau geïnstitutionaliseerd in de late jaren ’70. Sinds 2006 werd de bevoegdheid van de minister, die voortaan minister voor Integratie en Gendergelijkheid heet, uitgebreid. Naast gendergelijkheid, is de minsiter actueel verantwoordelijk voor consumentenzaken, democratie, mensenrechten, integratie, minderheden, ngo’s en jeugd. Verder blijft de minister verantwoordelijk voor de coördinatie van het gendermainstreamingsbeleid binnen elk ministerie.

Kvinnor i Riksdagen (Vrouwen in het parlement)
Taal: Zweeds
Er bestaat geen aparte parlementaire commissie die zich bezig houdt met gendergelijkheid. Thema’s als gelijkheid tussen vrouwen en mannen, integratie en discriminatie worden behandeld in ‘The Committee on the Labour Market’.

Office of the Equal Opportunities Ombudsman
Talen: Zweeds, Engels*, Frans*, Russisch*
Onafhankelijke gouvernementele autoriteit. Taken: het verzekeren van de navolging van de Equal Opportunity Act (1980), (delen van) de Equal Treatment of Students Act (2002). Representeert werknemers en studenten in conflicten betreffende discriminaties (lonen, seksuele intimidatie, enz.). Kijkt bovendien toe op de opvolgingsrapporten van werkgevers om zo actieve gendergelijkheid te verzekeren op de werkvloer.

Portaalsite van de Zweedse overheid
Talen: Zweeds, Engels, Frans, Duits, Spaans
Op deze officiële site kan je meer lezen over gendergelijkheid in Zweden. Je vindt er informatie over de actuele aandachtspunten in het Zweede gelijkekansenbeleid, linken naar cijfergegevens, naar belangrijke overheidsoverganen die zich bezig houden met gendergelijkheid en naar algemene informatie.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1