Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie- en studiecentra

Mirovni In š titut (Peace Institute)
Talen: Sloveens, Engels
Dit vredesinstituut is een non-profit onderzoeksinstelling en ontwikkelt interdisciplinaire onderzoekactiviteiten in diverse domeinen: sociologie, antropologie, politieke wetenschappen, filosofie, economie, recht enz. Gender is één van de belangrijke thema’s waarover dit instituut verschillende onderzoeksprojecten en publicaties gerealiseerd heeft.

Anthropology of Gender study programme (Institutum Studiorum Humanitatis)
Talen: Sloveens, Engels
Dit is een postuniversitair studieprogramma in Antropologie en Gender van het Institutum Studiorum Humanitatis (ISH) in Ljubjana. De genderantropologie is een onderdeel van historische antropologie en bijgevolg verwant met eigentijdse veranderingen in de wetenschap van geschiedenis en gender, die diverse niethistorische disciplines, zoals psychologie, politieke theorie, filosofie en sociologie met elkaar in verband brengen. Dit studieprogramma kon gerealiseerd worden dank zij het goede contact van ISH met EHESS in Parijs, de Universiteiten van Rutgers, Harvard, Toronto en Jena, en met de centra voor vrouwenstudies in Zagreb, Belgrado en Boedapest.

SKUC LL Lesbian section
Talen: Engels, Sloveens
Een esthetische website, zij het iets te somber om goed leesbaar te zijn, met een voorstelling van de lesbische organisatie SLUC LL. Informatie over hun positie, het magazine Lesbo, foto’s, aankondigingen van activiteiten, enz. De Lesbian Library and Archive biedt via deze website zijn on line catalogus aan!
Email: sekcijaskuc(apenstaartje)mail(punt)ljudmila(punt)org


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1