Logo Printen Logo RSS logo facebook

25 november: Orange the World in 16 Days!: 16 Days of Activism Against Gender Violence 2013

25 november: Orange the World in 16 Days!: 16 Days of Activism Against Gender Violence 2013

Orange the World in 16 Days!: 16 Days of Activism Against Gender Violence 2013

De Tsunami

Ook dit jaar (2013) overspoelt "UNITE to say no to violence" de sociale media met een tsunami aan krachtige acties om geweld op vrouwen en meisjes uit te roeien. Gewoontegetrouw start de internationale campagne op 25 november, de "Internationale dag van de uitroeiïng van geweld op vrouwen" en eindigt ze op 10 december, de "Internationale dag van de Mensenrechten".

#Orangeurworld

Enkele ideeën

"UNITE to say no to violence" formuleert enkele ideeën om campagne te voeren. De organisatie vraagt onder andere om foto’s en boodschappen te posten op Facebook en op Twitter, gebruikmakend van de hashtag #orangeurworld. Andere suggesties zijn:

- Organiseer een panel in jouw universiteit, of een TV- of radiotalkshow;
- Kleur je straat oranje met een flash mob, of organiseer een mars tegen geweld! Draag oranje kledij en maak gebruik van oranje posters en banners om de 16 dagen tegen geweld op vrouwen kleurrijk in de kijker te zetten;
- Organiseer een concert met lokale artiesten, en moedig hen aan om door middel van hun muziek de boodschap te verkondigen dat het hoogtijd is om een einde te maken aan geweld op vrouwen en meisjes;
- Nodig lokale vrouwenverenigingen uit om te spreken over dit thema, en om informatie te verspreiden over bestaande wetgeving en diensten;
- Houd een filmvertoning of “Orange the World”-feest bij jouw thuis! Check de video bibliotheek van UN Women of het "Say NO – UNiTE YouTube kanaal voor films".

ORANGE YOUR WORLD ON FACEBOOK

- Bekijk de oranje beelden die "Say NO – UNITE" ter gelegenheid van deze dag creëerde om te gebruiken, en kleur je Facebookpagina oranje voor de 16 dagen van activisme! Post ze op de muur van je Facebookpagina en deel ze met jouw vrienden.
- Upload informatie en foto’s over lokale evenementen op de Orange the World Facebook Event pagina.
- Draag oranje kledij of accessoires, neem een foto van jezelf en post het op de campagnepagina "Orange the World Facebook", vergezeld van de boodschap “I wear orange because…”

#ORANGEURWORLD ON TWITTER

- Deel je verhalen en boodschappen via Twitter over hoe jij je wereld oranje kleurt tijdens de 16 dagen van de campagne (#orangeurworld).
- Draag oranje kledij of accessoires, neem een foto van jezelf en laat aan de hand van een tweet weten waarom je je stem wil laten horen: ’#Iwearorange because… #orangeurworld’.
- Tweetup met @SayNO_UNiTE aan het einde van de 16 campagnedagen op 10 december! (Details binnenkort beschikbaar.)

Meer informatie vind je op deze pagina.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3