Logo Printen Logo RSS logo facebook

Vleva geeft 4 tips voor meer invloed op de Europese besluitvorming

Vleva geeft 4 tips voor meer invloed op de Europese besluitvorming

De Europese Vrouwenlobby doet uiteraard uitstekend werk. Maar je kan best zoveel mogelijk kanalen aanboren om je eisen als vrouw kenbaar te maken, zeker in verkiezingstijd. Vandaar dat we jouw organisatie graag de Vleva-tips voor meer invloed op de Europese besluitvorming meegeven. [1]

1. Neem contact op met een parlementair medewerker
Volgens het gezegde staat er achter iedere succesvolle man een sterke vrouw. Zo staat er achter ieder invloedrijk parlementslid veelal een deskundige assistent. Wilt u de politicus overtuigen? Begin dan bij zijn rechterhand. U vindt de contactgegevens van alle medewerkers op http://www.europarl.europa.eu/meps/....

2. Organiseer een persmoment
Loopt uw Europese project op zijn laatste benen? Of lanceerde u een vernieuwende energie-efficiënte oplossing waar Europa iets van kan leren? Organiseer dan een persevenement. Nodig journalisten uit van Europese dag- en weekbladen en laat een hoge ambtenaar van de Europese Commissie of een parlementslid aan het woord. Zo slaat u twee vliegen in een klap.

3. Neem deel aan Europese consultaties
Als de Europese Commissie een nieuw beleid ontwikkelt of de bestaande wetgeving aanpast, dan organiseert ze vaak een openbare raadpleging. Iedereen met een belang of expertise kan de Commissie adviseren. Ook u. Hou http://ec.europa.eu/yourvoice/consu... in de gaten en gebruik uw kennis om het Europese beleid mee vorm te geven. Moet u echt alle vragen van de consultatie beantwoorden? Neen, zet strategisch in op uw sterke punten.

4. Gebruik de Vlaamse Vertegenwoordiging bij de Europese Unie
Want haar attachés nemen deel aan de werkgroepen van de Raad van de Europese Unie. Samen met de andere collega’s van de Permanente Vertegenwoordiging verdedigen zij het Belgische standpunt. Wilt u het beleid beïnvloeden? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Vleva gaf eerder al vijf tips. Die vindt u terug op http://www.vleva.eu/5-tips-lobby-Europa

[1] Bron van de vier tips: Vleva-blog.


Nieuwsberichten


Kalender

« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6