Logo Printen Logo RSS logo facebook

Amazone, één adres, meerdere routes naar de gelijkheid tussen vrouwen en mannen

Met structurele subsidies van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, runt Amazone de kantoren van een twintigtal vrouwenorganisaties. We hebben ook congres- en vergaderzalen ter beschikking én een Slow Food restaurant. Het Documentatiecentrum Genderbeleid Amazone verzamelt en ontsluit de beleidsliteratuur van de overheid, de vrouwenbeweging en de academische wereld. Het Documentatiecentrum Genderbeleid is de Belgische partner van het European Institute for Gender Equality (EIGE).

Amazone is…

een Huis dat onderdak verleent aan een groot aantal vrouwenorganisaties en dat ten dienste staat van alle organisaties die zich engageren voor de gendergelijkheid. Dit resource centrum bevordert synergiën tussen de verschillende actoren in het domein van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen, uit het middenveld, het beleid en de academische wereld.

een Documentatiecentrum Genderbeleid gespecialiseerd in de gendergelijkheid op nationaal, Europees en internationaal niveau, dat haar deuren openstelt voor eenieder geïnteresseerd in het gender- en gelijke kansenbeleid.

een Congrescentrum & een Restaurant. Het Restaurant Amazone aanbiedt non-profitorganisaties en instellingen een professionele congres- en vergaderinfrastructuur, in combinatie met catering, tegen zachte prijzen. Het Restaurant is open voor eenieder die belang hecht aan lokale en seizoensgebonden producten.

… een sociaal en duurzaam dat via OCMW-tewerkstelling nieuwe kansen en toekomstperspectieven biedt aan mensen die omwille van verschillende redenen uit de arbeidsmarkt zijn gevallen.

... acties voor gendergelijkheid. Aan de hand van projecten bevordert Amazone hedendaagse feministische bewegingen.

… een tentoonstellingsruimte, Art’mazone waar ieder jaar vrouwelijke artiesten of creaties over vrouwen, gender, of feminisme geëxposeerd worden.


Nieuwsberichten


Kalender

« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6