Logo Printen Logo RSS logo facebook

V/M Lokaal: Toolkit voor gelijke kansen!

V/M Lokaal: Toolkit voor gelijke kansen!

Na de lokale verkiezingen van 2007 zette de vrouwenbeweging samen met Amazone een project op om lokale mandatarissen (terug) op weg zetten om gelijke kansen v/m te implementeren in het beleid en de initiatieven van hun gemeente.

De lokale overheid kan immers op ontelbare manieren waken over en bijdragen aan gelijke kansen tussen vrouwen en mannen. Gelijke kansenbeleid op lokaal niveau vraagt niet noodzakelijk om uitgebreide plannen en grote budgetten. Met talloze kleine(re) ingrepen kunnen lokale beleidsmakers ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van vrouwen èn van mannen in hun gemeente verbetert.

KAV, VIVA-SVV, Markant vzw en de koepel van de Nederlandstalige vrouwenverenigingen, de Vrouwenraad, gingen in op de uitnodiging van Amazone om samen een instrument te ontwikkelen dat beleidsmakers kan inspireren om in de eigen gemeente initiatieven en acties te ontwikkelen.

Voor 5 domeinen die voor vrouwen èn voor de vrouwenbeweging erg belangrijk zijn, werd een plan van aanpak uitgetekend en werden concrete tips en goede voorbeelden bij elkaar gebracht in een ’toolkit’.

V/M-lokaal: toolkit

Deze toolkit bevat praktische fiches over:

- mensen en middelen om een gelijke kansenbeleid te voeren
- vrije tijd en verenigingsleven
- gelijke kansen in het bestuur en de administratie van de gemeente
- preventie en opvang van geweld op vrouwen
- inrichting van de openbare ruimte.

De toolkit bestellen?
De V/M Lokaal toolkit was beschikbaar vanaf 7 januari 2008 en werd in eerste instantie uitgedeeld worden aan gemeentemandatarissen door de lokale afdelingen van KAV, markant en VIVA-SVV.

Om vanaf nu de toolkit te bestellen of voor meer informatie over het project ’V/M lokaal: Toolkit voor gelijke kansen’, contacteer Delphine Dheedene via D(punt)Dheedene(apenstaartje)amazone(punt)be of via 02/229 38 93.

Partners in het project

Logo Katholieke Arbeiders Vrouwenbeweging - KAV Logo Markant
Logo VIVA - Socialistische Vrouwen Vereniging Logo Vrouwenraad - 135 x 41 pixels - JPG

Met de steun van Logo IVGM - IEFH